divendres, 18 de gener del 2008

20 anys de CJD7

Ahir vaig poder assistir a l'inici del 20è aniversari del Consell de la Joventut d'Horta-Guinardó (CJD7). Va ser un acte molt entranyable on es van trobar representants del CJD7 de tots aquest anys. L'estil desenfadat de l'acte no va treure-li en cap cas valor. Els consells de la joventut no són tan sols espais de trobada d'entitats juvenils, sinó que a més són espais generadors d'idees i experiències i escoles de formació. Una de les característiques que acostuma a passar en els consells és que la gent s'acostuma a treballar des de la diversitat d'opcions i això ens fa menys sectaris.ahir hi havia 4 regidors que representaven a 4 forces polítiques i segur que no hi eren per complir sinó perquè han passat per consells de la joventut i tenen clar el seu paper. Eren l'Elsa Blasco, el Guillem Espriu, la Maite Fandos i el Xavier Florensa. L'actual CJD7 és, ho confesso, una de les meves entitats preferides del Districte. Crec que aporten moltes coses i no tan sols en l'àmbit de la joventut. La presidenta del CJD7, l'Alba, va fer una intervenció donant les gràcies a tota la gent que al llarg d'aquests 20 ha fet possible aquest aniversari i sobretot va animar a celebrar-ho durant tot l'any. Per cert, si voleu podeu deixar-lis una salutació al seu blog.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

hola Pere!
jo també hi vaig estar a la festeta de cel·lebració de l'aniversari CJD/, sembla mentida que les diferents generacions que ens hi vam trobar, (moltes de les persones sense conèixer-nos -jo a tu no i a la inversa segur que tampoc-) vam compartir el mateix sentiment d'il·lusió i tendresa cap al consell... aquesta considero que és la màgia de tot plegat, els valors del consell han estat vigents i s'han viscut de maneres molt semblants... més enllà de les generacions que hi han passat!
salut,
Sonia Muñoz
ex secre CJD/
2003-2005

CJd7 ha dit...

Ei Pere!

Un tal Smith (pare del capitalisme) deia que si tothom mira pel seu interès individual, al final obtenim el màxim grau de satisfacció... (Alguna cosa així, no vaig massa per classe...)

El Consell és un lloc on un seguit d'individus lluiten per aconseguir el màxim benefici col·lectiu sense pensar massa en els seus interessos individuals...

Ahir va ser una festeta màgica, hi havia quasi tots els presidents, molts membres dels secretariats (el tema tècnics fallava una mica, tan sols erem 2...), gent d'entitats d'ara i gent d'entitats que van participar en fundar el Consell...

Bé, no ho se, ahir vaig tenir un sentiment de feina ben feta, ja no tant individualment parlant (que també...) sinó com a Secretariat.

Ara, que tenim un any per endavant de cel·lebració, crec que alhora ha de servir per replantejar-nos que volem ser quan siguem grans...

Crec que portem un parell d'anys de molta feina i molt intensa per al jovent del districte... Crec que de cara a aquest any, hem de retornar als origens, recuperar el Consell com a recurs per les entitats. Sense deixar de banda, obviament, el treball de representació i defensa dels interessos del jovent.

Ja ho estem començant a redirigir, o ho estem intentant, i crec que el 20è ha de servir per alguna cosa més que per menjar com a tocinos... Ha de servir per que el CJD7 sigui l'espai de trobada entre les entitats juvenils del Districte i un recurs d'ajuda per elles.

Bé, no ho se, crec que hem de tenir un debat en el si del Consell a veure que volem ser... I serà de gran ajuda que també vinguin els "viejas glorias"...

Per cert, tu també ets dels nostres consellers tècnics d'horta-guinardó preferits ;) jajajaj

Una abrassada ;)

PAU