dissabte, 8 de setembre del 2007

11 setembre, Salvador Allende

Aquest proper dimarts 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya, m’agradaria convidar-vos a l’homenatge que cada es celebra en memòria de l’assassinat de Salvador Allende, president de Xile. L’acte es celebra a la plaça del Carmel que porta el seu nom a partir de les 10.00 del matí, tot i que l’acte central es celebra a les 10.30. Podem anar-hi amb els autobusos 28, 87 i 92 o agafar un autobús especial que surt de l’estació de Sants a les 10.00.

L’homenatge està organitzat pel Districte d’Horta-Guinardó i les entitats xilenes Centre Salvador Allende i ASOPXI. L’acte serà presentat per Rosa Regás i comptarà amb l’assistència d’un senador xilè del PS, de la Regidora Elsa Blasco, de l’alcalde Jordi Hereu i del Conseller Joan Saura, a més de nombroses autoritats, representants d’entitats i xilens i xilenes que viuen a casa nostra.

He de reconèixer que aquest és un dels actes que organitzo com a Districte que més m’emocionen. En moments com l’actual recordar a figures polítiques claus de l’esquerra i de la democràcia és molt important. Des de la política es pot lluitar per una nova societat, per la llibertat, pels drets humans, per la justícia social ... dimarts recordarem la figura d’Allende però també farem un recordatori en el 75è aniversari del naixement de Víctor Jara amb cançons interpretades per Lucho Roa.

Aquest any a més l’homenatge comptarà amb la novetat de la remodelació de la Plaça Salvador Allende i el trasllat del bust del president a la part superior de la plaça.

M’agradaria que trobéssiu un forat en el vostre 11 de setembre per acompanyar-nos al barri del Carmel. Catalunya també està agermanada amb Xile per una data trista, de derrota, però alhora per una data de reivindicació i de lluita. No oblidar és una de les millors maneres de seguir tenint motius pels quals lluitar.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Querido Nieto:
¡¡Chato,Rey,Bonico de la casa de Mama..., no hago la "Mili"...,la hago en la Associació de Veins...de Poblenou...!!
>Hay problemas muy graves..., que resolver..., para sacar ahora lo de Salvador Allende...
Nosotros los TRABAJADORES,Los PROLETARIOS...,no ganamos más de 800 euros al mes...¡¡¡Vergonzoso para tí...!!!; que ganas más... sin PRODUCIR nada...para CATALUNYA la NOSTRA Patria...,por la CARA ¡¡Vamos!!
Debe ser lo del "mariconeo" Borbónico-Democratico...

Marc ha dit...

Estimado sir lejarza,
Si bien es cierto que desconozco tu identidad así como la realidad en la que vives, permíteme tomarme la libertad de responder a tu comentário.
Ciertamente 800 euros al mes es una suma que no permite a una família salir adelante. Aunque sea más que la pensión que cobran muchas personas en este país y de la cual dependen, 800 euros es un sueldo que apenas cubre gastos básicos.
Ahora bien, ¿qué haces para remediarlo? ¿Cual crees que sería tu justo salario por la labor que desempeñas? ¿Has intentado tomar responsabilidades, aumentar tu formación profesional, afiliarte al sindicato?
Salvador Allende fué alguien que consciente de la realidad, dió su vida por la democrácia y la justícia social. Y por ello, y por todos los que perecieron en la lucha para que tu cobres 800 euros y tengas Seguridad Social y estudios, en lugar de trabajar 16 horas diarias por un mendrugo de pán y un tazo de agua súcia.
La lucha no ha terminado ni terminará. No debemos olvidar ni menospreciar a aquellos que nos han precedido en la lucha por un mundo más justo. Y mucho menos dejar que la envídia y la rábia contenida producidos por las injustícias que seguimos sufriendo se descarguen contra aquellos que como Pere Nieto intentan desde su humilde posicón humanizar un poco más la cruda realidad que nos rodea.
Que tengas un buen día.

Pere Nieto ha dit...

Sir Lejarza,

Com es pot imaginar no entraré a respondre les seves acusacions personals. Respecto el dret a discrepar del que jo plantejo o del que jo crec que és prioritari, però em sembla necessari insistir en que recordar la memòria de les persones que al llarg de la història han donat la seva vida per la millora de les condicions de vida de la gent treballadora és una cosa necessària. Salvador Allende crec que va ser un model i recordar-lo és seguir recordant que avui dia hi ha encara moltes injustícies socials. Et puc garantir que molts treballadors i treballadores de Xile que viuen a casa nostra veuen aquest acte com una magnífica ocasió de mantenir viva la seva lluita.

Anònim ha dit...

Estem farts dels ploramiques envejosos.

Fins avui 11 de setembre no havia llegit aquests articles i comentaris i no puc estar-me d'opinar al respecte.
És una pena que tanta gent de casa nostra no tingui la capacitat de superar els seus nivells d'ingressos econòmics per tal d'assolir la qualitat de vida desitjada.
Però es més trist que aquests "joves" (?) no siguin capaços de superar-se professionalment per aconseguir-ho i que donin les culpes de la seva incapacitat als altres,al sistema, al seu jefe o al govern.
Però no és lògic que algú que es pren la molèstia d'entrar en la xarxa i que sembla que llegeix opinions d'altres, no més sigui capaç d'evidenciar el seu menyspreu a la tasca del govern democràtic amb desqualificacions de to patriòtic-feixista.
Molts i molts emigrants els hi donarien unes quantes lliçons d'actitud treballadora "proletària" en front dels problemes.
Sense parlar de l'esforç d'adaptació en el idioma parlat i escrit de tants i tants, ven diferent d'altres d'ací.
Cal fer més divulgació dels milers de cursos gratuïts de reciclatge i formació.
Peró com diu la meva mare diu: El que no sap és com el que no veu.
Endavant cadascú amb els seus fets que ben segur condicionaran el seu futur.
Salut......
Petre