dilluns, 2 de juliol del 2007

Canvis als Districtes

Aquest mandat comença amb una important novetat als Districtes. La composició del Consell de Districte no serà la mateixa als 10 districtes de la ciutat (fins ara tots els districtes tenien 15 consellers) sinó que es farà proporcionalment a la població de cada Districte amb un mínim de 15 consellers (Les Corts) i un màxim de 23 (Eixample), si no estic equivocat. En el cas d’Horta-Guinardó corresponen 19 consellers. Podeu trobar més informació pulsant aquí. En relació als resultats que vaig publicar en el meu blog, el PSC guanyaria dos nous consellers i el PP i ERC guanyarien un conseller. Això significaria que la composició del Consell de Districte d’Horta-Guinardó seria:

PSC 8 conselleries
CIU 4 conselleries
PP 3 conselleries
ICV-EUiA 2 conselleries
ERC 2 conselleries

La nova composició no modifica la majoria de govern, ja que PSC i ICV-EUiA sumem 10 conselleries i l’oposició en suma 9.
Una altra novetat, derivada d’aquest canvi, és que el Consell de Districte s’haurà de constituir el mes de setembre o fins i tot octubre.
L’objectiu del canvi no és tan augmentar el nombre de consellers i conselleres sinó avançar en l’elecció directa, amb un primer pas que significa que cada districte ajusta el nombre de conselleries a la seva població. De totes maneres el gran repte serà aconseguir que els consellers i conselleres millorin la seva capacitat de treball i influència política, que esdevinguin autèntics representants de la realitat dels nostres barris i que en el cas dels consellers i conselleres de govern siguin representants del govern en el territori, fent més propera la presència en els barris.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

col·lega, però com pots ser tan, tan i tan gilipolles?

Unknown ha dit...

En les darreres informacions sobre el cartipàs municipal es perceb I fa pensar que tots aquests canvis afavoreixen un govern més proper als veïns i la possibilitat d’una més auténtica i real participacció ciutadana.
Som molts els veïns que esperem que la participació ciutadana sigui el primer i més important objectiu dels governants i la característica diferencial d’aquesta nova legislatura municipal
Restarem amatents del desenvolupament dels acords de govern en la nostra ciutat i en el nostre barri en particular.
Petre de Can Baró