dilluns, 2 de juliol del 2007

Acord de 5 a BCN

S’ha signat un acord entre els cinc grups municipals a l’Ajuntament de Barcelona que permetrà aprovar temes fonamentals de cartipàs en el proper plenari de l’Ajuntament. La nova situació de govern en minoria obligava a pactar tot un seguit de càrrecs (presidències de Districte, presidències de comissió i consells d’administració d’empreses en especial). Aquest acord s’ha tancat de forma àgil i positiva i per tant ja tenim un primer exemple de com hauran de funcionar les coses en aquest mandat tan especial.

No diré que m’agradi que regidors de l’oposició ocupin càrrecs de presidència de districte o comissió. Seria fals perquè això voldria dir que també ho hauria defensat en anteriors mandats, i no ho vaig fer. El que està clar és que amb la nova situació calia aquesta situació i que a més és millor fer-ho amb un pacte a 5 que no començar a pactar tema per tema a veure amb qui es fa majoria.

A nivell de les empreses públiques cal destacar que hi haurà paritat entre els membres de l’oposició i del govern en els Consells d’Administració, tot i que el vot de qualitat defensarà en favor del govern. Per tant es garanteix l’exigència de presència i control als Consells d’Administració per part de l’oposició però es garanteix també la necessària majoria del govern per poder tirar endavant els objectius de l’empresa pública, d’acord amb un equip de govern.

Pel que fa referència a les presidències de Districte ICV tindrà la presidència de Sant Andreu, PP la de Les Corts, ERC la de Gràcia, CIU les de Sarrià, Eixample i Sants i PSC les d’Horta-Guinardó, Ciutat Vella, Nou Barris i Sant Martí. És important que els debats sobrecàrrecs i noms es facin amb discreció i serietat i que si de cas aflorin de forma pública i clara els debats sobre el model de ciutat.