dijous, 22 de març del 2007

Els gossos de Riga

Per suavitzar una mica el blog i variar la temàtica us escriuré quatre ratlles sobre la darrera novel·la que he llegit "Els gossos de Riga" de Henning Mankell. És el segon llibre que llegeixo d’aquest autor (el primer va ser la lleona blanca), com no podia ser d’una altra manera vaig conèixer aquest autor gràcies als consells de l’Àlex i la Xon, els meus llibreters preferits (trobareu la seva pàgina web als meus enllaços). Aquest cop l’inspector Kurt Wallander s’enfronta a un misteriós cas d’un doble assassinat que el portarà a endinsar-se en les clavegueres de l’estat i la policia de Letònia.

A part de l’argument típic de novel·la negra (en aquest cas portada a uns límits pel meu gust una mica exagerats) la novel·la fa una reflexió sobre el que ha estat el procés de transformació de les repúbliques bàltiques, amb un regust realment amarg. Entrar a parlar d’aquest tema em portaria a parlar de política i aquest no era l’objectiu de l’escrit. Llegiu el llibre, si us ve de gust, i ja em direu alguna cosa.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ei Pere! sóc el Víctor, des d dimarts passat ja ex-conseller escolar...
Acabo d'arribar de Madrid, d'unes jornades molt interessants sobre educació, i per distreure'm a l'avió llegia aquesta novel·la del Mankell que has ressenyat aquí.
Bé, ja ens veurem. Salut!

Anònim ha dit...

Quan vulguis comentem el llibre i l'actualitat. Gràcies Víctor