dijous, 22 de març del 2007



Aquests dies comencen a sortir a la llum les llistes per les properes eleccions municipals del mes de maig. Com a ICV ja vam escollir en el seu moment a la Cap de Llista, Imma Mayol. M’agradaria expressar amb aquestes ratlles el meu ple suport a la nostra cap de llista. A vegades l’amnèsia mediàtica fa que no recordem coses que són importants. Imma Mayol va assumir encapçalar la candidatura d’ICV a les eleccions municipals amb una situació d’expectatives electorals realment dolentes i a més substituint a un autèntic referent de la política municipal, Lali Vintró. El resultat, vuit anys després, és una ICV consolidada a nivell de Barcelona i una candidatura d’ICV-EUiA amb unes molt bones perspectives electorals pel 27 de maig. Una part important d’aquesta evolució és responsabilitat directa de la Imma, que ningú ho dubti.

Imma Mayol ha liderat aquests vuit anys polítiques diferents a l’Ajuntament. La política medioambiental o social de l’Ajuntament no s’entendria avui sense la seva empremta. Ha comès, sens dubte, errades (no penso entrar-hi, ja us aviso) i sobretot ha creat incomoditats. No ha estat un soci còmode quan, des dels nostres valors, hem cregut que no es respectava l’objectiu d’avançar cap a una Barcelona més justa, lliure i solidària. Alhora, però, ha estat un soci fidel a un projecte per un model de Barcelona. Ha incorporat amb força el concepte d’allò que és quotidià a la política municipal.
Imma Mayol també ha estat diana de múltiples atacs, alguns d’ells sense precedents en el nostre àmbit polític i mediàtic. Sembla ser que és la única representant política que cobra un sou, sembla ser que és l’únic càrrec polític que té parella i vida personal, sembla ser que sols ella compra roba. És indignant. No em serveix que es digui que ella es declara antisistema per treure a la llum els seus suposats ingressos i suposades propietats. Això vol dir que qui es declari conservador és normal que cobri un bon salari? Sols tenen dret a fer servir els cotxes oficials els que jurin ser políticament correctes? La meva mare, fa molts anys, sempre deia que ja es podia ser comunista quan es tenien diners, ara ja ho veu diferent. Hi ha gent que encara veu les coses així. Per sort es pot lluitar en contra de l’actual sistema des de moltes opcions personals i polítiques diferents. Jo crec que hi ha molts okupes aporten elements per canviar aquesta societat (com ho van fer els insubmissos en el seu moment i també era il·legal), però també ICV i la Imma Mayol aportem elements per transformar la societat.

I per acabar una cosa. Jo no em considero antisistema. Però reivindico el dret de qualsevol persona a reclamar-s’hi. Més escandalós considero és que alguns feixistes actuals es defineixin com a lliberals o conservadors o també podria posar en dubte segons quines persones que es declaren socialistes i que amb les seves declaracions poc s’acosten a la meva manera d’entendre l’esquerra (gairebé no s’acosten ni a la meva manera d’entendre el centre). Us ben asseguro que no dedicaré ni un sol escrit a parlar dels ingressos de cap altre polític, ni a parlar dels ingressos familiars o les herències, ni a comprovar si coincidim en com es defineix políticament la gent.
Jo treballaré per donar suport a totes les candidates i candidats d’ICV perquè crec que el 27 de maig creixerem i podrem aportar moltes coses a la meva ciutat. I al davant tindrem a la Imma i ho sento molt per qui no ho vulgui. Jo sí.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Tota una declaració de principis que m'ha animat el dia... Jo també dono el meu suport als candidats d'IC. Crec que estem actuant amb coherència, i això és molt important.