dijous, 1 de març del 2007





El passat dissabte es va reinaugurar la Plaça de Salvador Allende al barri del Carmel, tot just al costat del Centre Cívic del Carmel. Va ser un dia intens pel barri ja que es van fer activitats festives durant tot el dia i es va aprofitar també per inaugurar les plaques solars instal·lades a la teulada del propi Centre Cívic.
El que m’interessa remarcar en aquesta notícia és que la remodelació de la Plaça Salvador Allende ha permès modificar la ubicació del bust en record del president xilè assassinat. El bust s’ha posat a la zona superior de la plaça i a més s’ha posat una placa amb el mapa de Xile i aquest text:


"La historia es nuestra y la hacen los pueblos"
SALVADOR ALLENDE GOSSENS 1908-1973
Polític xilè. Fundador del Partit Socialista xilè, Ministre de Sanitat, diputat i senador.
Elegit President de la República l’any 1970, el seu govern va iniciar el camí vers el socialisme per la via democràtica, realitzant importants reformes i nacionalitzacions.
L’11 de setembre de 1973 el Govern de la Unitat Popular, presidit per Allende, va ser enderrocat per un cop d’estat. Salvador Allende mor heroicament durant l’assalt al Palau de la Moneda.


El Districte d’Horta-Guinardó està fent un esforç important de recuperació de la memòria històrica del nostre país i dels altres pobles que sentim propers. En aquest sentit l’homenatge que cada 11 de setembre fem a Salvador Allende, l’homenatge als brigadistes o la recuperació de les bateries antiaèries del Turó de la Rovira són bons exemples d’aquest esforç. A la fotografia podeu trobar a la Regidora d’ICV Elsa Blasco amb representants d’entitats xilenes el dia de la inauguració.

1 comentari:

Victor Valls ha dit...

Felicitas, això dels blogs sembla el Second Live de la gent d'ICV !!!!!!!!
Jo começo a mirar-m'ho també, apa !!!