dimarts, 16 de maig del 2023

VOTARÉ ADA COLAU



El proper 28 de maig votaré Barcelona en Comú a les eleccions municipals. Suposo que la majoria de gent que em coneix no es sorprendrà per aquest posicionament, però igualment tenia ganes de compartir algunes idees sobre aquest vot.

Després de 8 anys de govern d’Ada Colau he vist llums i ombres, però sobretot he vist, i la campanya electoral ho està demostrant, una onada conservadora per tal de frenar i revertir aquells aspectes que jo valoro més positivament de la gestió del govern actual. Votaré a Ada Colau per garantir que hi hagi un urbanisme que posi en el centre a les persones, que afavoreixi la mobilitat sostenible, que redueixi el turisme a la ciutat, que impulsi habitatge públic especialment de lloguer, que limiti l’espai de terrasses a l’espai públic, que afavoreixi la participació ciutadana...

I tot això ho ha fet el govern municipal com jo voldria? La veritat és que no prou. Crec que ha faltat contundència. En alguns casos és evident que la responsabilitat socialista s’ha notat, en negatiu. Com a veí i activista de Sant Martí m’he sentit molt decebut. El PSC a Barcelona està fent una regressió realment preocupant. S’ha notat durant el mandat però encara més durant la campanya. I això em preocupa molt.

Votaré Barcelona en Comú perquè crec que sols des d’una nova alcaldia d’Ada Colau es pot avançar en el model de Barcelona que jo defenso. Podria optar per un vot més ideològic i menys pragmàtic, que garantís una veu crítica permanent en contra de totes les decisions que no ens fan avançar prou. Però decideixo votar per l’opció que ens pot fer avançar i a més seguir treballant des dels moviments socials per construir una Barcelona més justa, sostenible i solidària.