dimarts, 13 de novembre del 2012

Un vot excepcional



Joan Herrera demanava a l’acte d’inici de campanya un vot excepcional per a ICV-EUiA. Les enquestes pronostiquen un creixement per a la nostra coalició, però moderat. Si es confirmés això no seria una bona notícia. La nostra coalició ha de fer un creixement important, igual que la resta de forces d’esquerra alternativa han d’aconseguir un bon resultat. La situació és excepcional. Pobresa, desnonaments, atur, manca d’expectatives, enriquiment de la banca... i davant d’això sols es pot reaccionar amb respostes contundents. Cal anar deixant de banda la correcció política o la voluntat de trobar acords amb una dreta salvatge que ens empeny a un retrocés brutal en els drets laborals, socials i polítics. Excepcionalitat en el vot vol dir expressar amb contundència que cal un canvi de model i per fer això cal sortir el 14 de novembre al carrer i cal votar per aquelles opcions polítiques que plantaran cara a les retallades, que buscaran sortides justes a la crisi i que garantiran el ple dret a la sobirania nacional. I en aquest camp no estem sols però gairebé.

Conec a molta gent progressista farta de retallades salvatges i de manca de respostes prou contundents de determinades forces polítiques. Conec a molta gent que creu que la campanya de CIU de suport difuminat a la independència és una cortina de fum per amagar la política social i econòmica i que ara no entén com és possible que el PSC faci una campanya també centrada en el fet nacional, apostant pel federalisme. Conec votants independentistes que no entenen que ERC no especifiqui unes clares condicions socials al procés per exercir el nostre necessari dret a decidir. I també conec, no ens enganyem a votants nostres desconcertats i desmotivats. Massa dubtes i incerteses per a una campanya estranya. Però per això cal exercir un vot excepcional. I ICV-EUiA pot ser aquest projecte que reculli a tanta gent amb ganes de posar per davant de tot a les persones i la seva dignitat. Perquè lluitar per la dignitat és evitar els desnonaments, participar en piquets el dia de la Vaga, protestar en contra de les retallades, presentar propostes alternatives, entendre que Catalunya ha de poder decidir el seu futur sense pors ni coaccions.

El 25 de novembre m’agradaria veure un resultat excepcional que permeti demostrar que som molta la gent que no ens fa por lluitar en contra de l’actual model i que no tenim por, ni a dins ni a fora, a l’exercici del dret a decidir sense límits.

2 comentaris:

Oliva ha dit...

MALA PEÇA AL TALER....LES CUPS SON MES ATRCTIVES.

Pere Nieto ha dit...

Ja vaig expressar el meu respecte per l'opció de les CUP pe`ro és evident que ICv-EUiA tindrà uns vots i les CUP uns altres. La diversitat d'opcions a mi em sembla que enforteix les esquerres alternatives.