dimarts, 27 de març del 2012

Darrera crida a la Vaga

Alguns aclariments personals abans de la Vaga General d’aquest dijous. En primer lloc em sembla molt bonic el tòpic de que cal garantir el dret a la vaga i el dret al treball. Però això no passa de ser una frase feta. El més important és saber on es posa la prioritat. Jo poso per damunt el dret a la Vaga. Em sembla evident. Una Vaga General és una excepcionalitat i per tant és el que cal garantir. Certament treballar, i sobretot fer-ho en condicions, comença a ser una excepcionalitat, però el que haurien de garantir alguns és que la resta de dies la gent tingués dret real a treballar. Per tant cal prendre totes les mesures que permetin exercir la jornada de vaga General comuna jornada de lluita en contra de les múltiples injustícies que estem vivint.

Aquests dies també em toca escoltar a molta gent que em diu que la Vaga no és una bona eina de lluita avui dia. Perfecte, totalment d’acord. I quina proposeu? No parlo de les persones que ho expressen amb total llibertat o que consideren que els sindicats no el representen però que tot i així faran Vaga, parlo de les persones que necessiten trobar una excusa ideològica per anar tranquil·lament a treballar aquest dijous. Cada cop em costa més acceptar la gent que no creu en els partits, en els sindicats, en les Vagues, en les manifestacions, en les entitats, en el 15M ... però que en canvi no fan res alternatiu. El dia que trobem una millor manera de lluitar com a gent treballadora estaré encantat de no fer Vaga. El dia que trobem una manera molt millor de respondre políticament em donaré de baixa del partit. Però no és el cas. Sota l’aparença de gent reflexiva s’amaguen massa covards o conformistes.

Si algú no entén que vivim un moment de greu retrocés social i laboral que vagi a treballar, sens dubte. Però si algú creu que la situació que vivim és inacceptable i que no podem cedir més que no em busqui excuses. Quan la situació que vivim no entén de matisos cal triar en quin costat volem viure i com reaccionem davant d’allò que veiem al nostre entorn. Dijous no serà fàcil, ho sé, però jo vull deixar clar, sense fissures, amb qui estic.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Quina és la teva opinió de la vaga?
i Quina és l'opiniño del teu grup?

espero la teva resposta

Pere Nieto ha dit...

La Vaga va ser un èxit, però és evident que hi ha temes que no han transmès una bona imatge. Miraré de parlar-ne en un article.