dimarts, 1 de març del 2011

Propaganda vs Informació ?


Una de les acusacions que habitualment es fa a qualsevol govern, sigui quin sigui el color, és que abusa de la propaganda. Possiblement és cert en gran part, però llavors hauríem de veure quins canals estableix una administració per donar a conèixer els reptes que va assolint. Perquè la veritat, els mitjans de comunicació no sempre ajuden.
Un exemple. Diumenge vam inaugurar la remodelació del Parc de les Aigües i de la Ronda del Guinardó. Gairebé cap mitjà de comunicació ho ha recollit, quan en canvi és una de les actuacions que millor exemplifiquen que hi ha diferents formes de fer ciutat o diferents formes d’enfocar l’urbanisme. I quan ho van tractar no em queda clar què pretenen explicar-me. Cito textualment tot el redactat de la informació que va publicar el diari Ara sobre el tema: “La nova Ronda del Guinardó. El viaducte que enlletgia l’antiga Ronda del Mig ja no hi és. L’espai és més amable i, de passada, es neteja un important accés a l’Hospital de Sant Pau per als de fora de Barcelona”. No entraré en que això és poc, ja sé que no em correspon a mi decidir quins són els temes principals de l’actualitat i menys quan s’inauguren les quatre columnes de Puig i Cadafalch (tema que em deixo pendent per tractar), però com a mínim estaria bé que algú m’expliqués quina relació hi ha entre la remodelació que hem fet de la Ronda del Guinardó i l’accés a Sant Pau per la gent de fora de Barcelona. De veritat que encara no ho he vist.
La remodelació de la Ronda del Guinardó permetria parlar de com estem impulsant una ciutat més pensada per a les persones que pels cotxes, de que s’han retirat unes 300 places d’aparcament al carrer en aquest entorn, de que s’han posat ascensors i escales mecàniques per millorar l’accessibilitat, que l’espai que toca amb el mur del Parc s’ha omplert de gent gran que troba un espai amable i segur, que els matins de festius s’hi posen els nens a patinar o anar en bicicleta, que hem recuperat la història del Camí de la Llegua ... i també podríem parlar de les polèmiques, de si era o no necessari el mur tal com ha quedat entre Cartagena i Padilla o si mantenir un tros de viaducte com a record és o no adequat o si cal d’on poden anar a pixar la gent de les petanques. Però no en parlem. La nova Ronda del Guinardó donaria molt de sí, podríem parlar de model de ciutat i de valors. Podríem parlar de com una infraestructura que fa 30 anys simbolitzava per a alguns progrés ara era caduca. Podríem parlar ... però no es fa i llavors hi ha gent que creu que sols existeix la propaganda per compensar-ho. I així anem malament.

4 comentaris:

Manuel ha dit...

Ai, Pere, què no saps de què va tot això? Si hi haguessin hagut vint persones escridassant la regidora i l'alcalde hauria sortit a tot arreu. Si no, no interessa. És el que hi ha i si no donem nosaltres a conèixer el que es fa, no et preocupis que la premsa no ho farà (si no és per lligar-ho amb algun "marru").

Anònim ha dit...

Manuel, està equivocat. El Diumenge n'havien 100 persones com a mínim amb pancartes i cridant contra l'Hereu (PSC) i contra l'I'Inma Mayol (IC) perquè acomiaden a treballadors de l'Ajuntament. I no va sortir per la Televisió.
Algo tant greu com els acomiadaments i no ho recull la premsa.

Pere Nieto ha dit...

Jo no tinc cap problema en que surtin les protestes de Parcs i Jardins a la inauguració. De veritat. El problema no és aquest el problema és la manca de rigor i acceptar que la informació sobre la ciutat no interessa. I insisteixo, m'agradaria saber què té a veure la remodelació de la Ronda i els visitants de Sant pau de fora de Barcelona.

Anònim ha dit...

EP!!!ESTEU "APADAÇANT"LES ACERES DEL CARRER PERIS MENCHETA...JA ERA HORA.LES "MORRADES" ERAN DIARIES.
JUGANT AMB BCN.