diumenge, 21 de novembre del 2010

Joan Herrera al míting central


Joan Herrera va fer en el míting d’ahir dissabte un molt bon discurs, tenint clar a qui s’adreçava i quins eren els seus objectius. Potser estava una mica cansat i fins i tot superat pel propi míting (portàvem molta estona d’intervencions però alhora l’ambient era molt càlid). Però Joan Herrera va convèncer, no tant en el sentit de vot de la gent que estàvem a la sala (dubto que algú vingués sense saber a qui votar) sinó sobretot en donar-nos nous arguments per afrontar la recta final de la campanya.
De la seva intervenció destacaré dues idees força. La primera el perquè estem en política, la segona la crida a l’esperança enfront de la resignació. En relació a la primera idea va poder agafar el guant de la intervenció del representant del Poble Saharuí, som la única força que des del primer dia hem estat al seu costat, o som la força que més clarament va recolzar la Vaga General o hem fet una gestió de govern que ha permès impulsar el Memorial Democràtic, una nova cultura de l’aigua o una major transparència a les comissaries. No és casualitat que CIU planteja canviar d’arrel precisament les polítiques que ha impulsat ICV-EUiA. Casualitat? No, si CIU vol tirar enrere especialment les polítiques de les nostres àrees de gestió al govern és perquè nosaltres hem governat, no tan sols gestionat, i per tant hem contribuït a transformar espais de la nostra societat. Joan Herrera també va recordar perquè estem en política a partir de la intervenció de la Teresa Salvador, companya del recentment desaparegut Simón Rosado, en Simón estava angoixat per com anaven succeint les notícies i el gir a la dreta de la nostra societat, però alhora alhora combatia aquesta decepció amb la seva capacitat de diàleg i de treball, estava angoixat pe`ro tenia esperança.
I precisament d’esperança era el que ens va parlar Joan Herrera ahir. Enfront de la resignació que expressa de forma brutal Zapatero, davant de l’allau de les dretes més recalcitrants i davant de la passivitat d’altres formes de resposta política, el vot a ICV-EUiA representa la millor opció de combat des de les institucions de la situació actual, al costat de tota la necessària lluita de carrer. El vot a la nostra coalició pot ser una bona eina en contra del desencís. Un missatge adreçat a persones d’esquerres que voten als altres partits del tripartit i que segueixen aspirant a governs d’esquerres i una crida a la gent que des de l’abstenció o el vot en blanc creu que la seva opció ajudarà a transformar la societat. Joan Herrera ho té clar i es posa al capdavant d’aquesta lluita política per seguir transformant la nostra societat des del Parlament de Catalunya.