diumenge, 3 d’octubre del 2010

Radicalitat, per què no?

Els partits polítics són corruptes i estan desprestigiats. Els sindicats són anacrònics i sols defensen interessos particulars. Les associacions ja no representen a ningú. Els moviments alternatius són violents ... és casualitat o tot forma part d’una voluntat d’enterrar qualsevol forma d’alternativa social davant l’actual onada conservadora?
La vaga general va suposar una important mobilització i un reforç del paper dels sindicat davant les classes treballadores, però al final sols acabarem escoltant arguments sobre la pressió “immoral” dels piquets o sobre les incidents a la ciutat per part de grups violents. Ara resulta que tothom té clar que a l’antiga seu del Banesto portaven dies organitzant la lluita armada. Terroristes urbans havien ocupat l’edifici amb la única intenció de fer córrer el terror a la ciutat, És fals, és una manipulació i és una magnífica excusa per minimitzar la vaga i criminalitzar a tots els moviments alternatius. És evident que grups violents van aprofitar la jornada de vaga per estendre el desordre a la ciutat i cal condemnar sense cap atenuant aquests fets. Però ni tota la gent que va passar per l’antiga seu del Banesto recolza la violència, ni tots els moviments alternatius no tenen capacitat de fer alternatives. Però és que tampoc és cert que tots els polítics siguin corruptes o els sindicalistes anacrònics. Tampoc és cert que les moviments socials ja no representin a ningú. Creure això és fer el joc als sectors més conservadors.
He vist darrerament alguns articles i comentaris de gent suposadament progressista, en molts casos vinculats al PSC, que semblen haver entrat en aquest terreny. Sols valoren la violència o la coacció a la Vaga dels sectors que defensen als treballadors. No parlen de la pressió de moltes grans empreses damunt dels treballadors perquè no facin vaga. Des de sortejos el dia de la vaga fins a pressions tan greus com les de El Corte Inglés, per citar un exemple. Hem acceptat que la lluita per una societat més justa sols es pot fer amb guant blanc, sense creuar cap línia. Aquests mateixos però semblen haver oblidat que altres creuen cada dia la línia. La línia de l’explotació laboral, de la manipulació informativa de la pressió especulativa.
Jo espero que igual que la vaga general va ser un èxit tenint en compte totes les múltiples limitacions que tenia, també els moviments alternatius demostraran la seva riquesa de plantejaments, les entitats seguiran defensant els interessos col•lectius i que les forces polítiques d’esquerres representaran a una majoria social que no vol acceptar determinades “realitats” que ens volen imposar. La contraposició a l’extrema dreta no pot ser mai el centrisme acomodat.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Qui està al capdavant d’interior? ICV
Cada vegada estic mes convençut que els d’ICV sou Dr. Jekyll y Mr. Hyde

A les manifestacions de dia de la vaga portaveu pancartes amb el lema de REPRESSORS PER SISTEMA.
Però si qui està al capdavant d’interior sou vosaltres. Va ser el Saura qui va ordenar les càrregues policials contra els treballadors.
Diu el Saura (ICV) que les càrregues varen ser “selectives”. I aquí si que li dono la raó: Quants amb la pancarta de repressors per sistema van patir les càrregues policials
Al matí, varem baixar des del barri un grup de gent fins a Pl Catalunya i llavors ja varem patir les primeres carregues policials. Els mossos provocaven, intimidaven i atacaven als estudiants, als treballadors, als jubilats i a les famílies (no als violents).
A la tarda va ser mes del mateix. Era tornar a patir a la “gris trapo”, però aquesta vegada pegant les osties en català.

Aquesta vaga ens ha servit als vells i als joves per saber qui sou els traïdors.
Pel be de la classe treballadora confio en que no guanyeu cap escany. Pot ser llavors tornareu a ser tan sols Jekyll.

“La línia de l’explotació laboral, de la manipulació informativa de la pressió especulativa.”
Teniu un greu problema vosaltres, sou Dr. Jekyll y Mr. Hyde.
De quina manipulació informativa parles?
http://29-s.net/Video-agressio-i-detencio-carrer-casp-amb-passeig-de-Gracia-16H

http://29-s.net/Video-Piquet-unitari-Placa-Catalunya


Carles

Mercè Solé ha dit...

Alguns socialistes efectivament han fet aquest joc, i a mi francament em carrega que empenyin a la mobilització quan el PP amenaça les condicions laborals i facin el contrari quan són ells qui emprenen mesures lessives per als treballadors.
Ara, també crec que aquesta mala imatge dels partits polítics ha estat i continua sent guanyada a pols... i jo mateixa he de fer un cert esforç per no donar-me de baixa. També a ICV hi ha moltes coses per polir, tot i que, si hi sóc, és perquè considero que és el que millor encaixa en la meva concepció de la política i del món. Però estic una mica farta de l'ús d'algunes paraules que no es corresponen gaire als fets i d'un cert "ecopijisme"...

Anònim ha dit...

FOTLI AMB LA "SUPERIORITAT MORAL"DE LES ESQUERRES¡¡¡¡.UN COP D'ULL ALS DIARIS,LA MORALITAT DEL AJUNTAMENT FA POR¡¡¡¡¡I MIRA QUE ELS CIUTADANS AVISAVAM,PERO RES A FER EL ORNI....."ANEU A FISCALIA" I ARA QUE? AQUESTA POBRE DONA"HONRADA"MORTA DE POR.
JUGANT AMB BCN.