dimarts, 26 d’octubre del 2010

No ens volen, però nosaltres insistirem.


No ens volen. I llavors què fem? ICV-EUiA ha defensat sempre la voluntat de poder impulsar governs d’esquerres per tal de generar polítiques progressistes. No a qualsevol preu, és cert, però l’objectiu és garantir polítiques d’esquerres. Sols es pot aconseguir això des del govern? Evidentment no, però hi ajuda una barbaritat. Tal com deia ahir al meu darrer article crec que el PSC s’equivoca plantejant que no pensa reeditar un tripartit. Primer per transparència, perquè el propi Montilla sap que és millor no anunciar això amb tanta contundència i potser després rectificar. I en segon lloc perquè en política per transformar cal arriscar i el que necessitem a casa nostra és ser agosarats i impulsar encara més polítiques d’esquerres i això ho podem fer millor des del govern. Però ahir ja vaig mirar de donar prou arguments.
I llavors quin paper li toca a ICV? Jo crec que el nostre argumentari i la nostra estratègia no ha de variar gens, al revés, s’ha de reforçar. Nosaltres sols hem de participar d’un govern d’esquerres i si no sumem o no volen fer aquest acord, llavors hem de treballar des de l’oposició per garantir una oposició política i social contundent cada cop que s’ataquin els drets que nosaltres defensem. Jo crec que la gent dels sindicats que van convocar la Vaga General estaran d’acord en impulsar un nou govern d’esquerres a Catalunya. Per a molta gent del PSC que es considera transformadora no crec que pensin que el problema polític al nostre país sigui ERC i ICV-EUiA.
Però també voldria formular una pregunta al PSC. Plantegen el mateix a Barcelona? Consideren que en cap cas s’hauria de reeditar un govern d’esquerres? Creuen que el millor per al proper mandat a la ciutat és que el PSC governi en majoria o quedar-se a l’oposició? Certament ERC no forma part actualment del govern de la ciutat, però n’ha format part i els diversos governs d’esquerres han permès impulsar una política transformadora per la ciutat. Pot ser que el govern municipal estigui més cohesionat i que la seva imatge com a funcionament de govern sigui més sòlida, però si aquesta és la principal diferència el que caldrà garantir és millors governs d’esquerres a Catalunya. Personalment crec que la prioritat a casa nostra és sortir de la crisi transformant les estructures que ens han portat a l’actual situació econòmic. i a la perversitat de fer pagar la crisi a qui no l’ha provocat. I per fer això ara no em conformo en esperar que les urnes ens posin a cadascú al seu lloc, la meva opció és garantir que sigui possible avançar en aquest sentit, i la meva opció per fer-ho és ICV-EUiA i Joan Herrera.

2 comentaris:

jordi sp ha dit...

Mira't això que ha dit l'alcalde de Tarragona:

http://www.europapress.cat/politica/noticia-28-lalcalde-tarragona-afirma-lesquerra-si-pot-coalitzar-als-municipis-20101026104516.html

Pere Nieto ha dit...

Gràcies Jordi, no ho havia vist. De totes maneres tot es pot justificar i espero que la nit electoral molta gent s'hagi de replantejar les coses perquè en el fons un resultat obert pot ser una bona opció perquè tothom es mulli.