diumenge, 28 de febrer del 2010

Llei de barris a Sant Genís - Teixonera


El Districte d’Horta-Guinardó ha decidit presentar l’àmbit de Sant Genís-Teixonera a la Llei de Barris de la Generalitat. Aquests ajuts suposen que es dissenya un pla d’actuació per un barri amb caràcter integral i que permeti la millora de l’espai públic i de la cohesió social. En cas de ser aprovada la candidatura la Generalitat aporta els mateixos diners que inverteixi l’Ajuntament i per tant això suposa doblar les inversions a barris que necessiten una profunda transformació. El procés no serà senzill. En primer lloc caldrà que la candidatura de Teixonera-Sant Genís sigui presentada per l’Ajuntament de Barcelona pel 2011 i que després sigui aprovada per la Generalitat de Catalunya. El procés ja està en marxa i molt avançat i la feina s’està fent bé.

Sant Genís-Teixonera és sens dubte una zona que necessita una gran inversió pública. Les seves dificultats orogràfiques, dificultats derivades d’un creixement molt accelerat, la dificultat de delimitar espais públics a Sant Genís o la necessitat de treballar en l’àmbit de l’ocupació, són elements que requereixen d’una forta inversió i la Llei de Barris permetria fer-hi front amb moltes mes garanties.

Un dels elements que és més importants en aquest procés és el de la complicitat veïnal. Cal un treball a fons amb les entitats i amb les persones que hi vulguin participar. En aquest cas a més es produeix aquest treball en el marc d’un procés de redefinició del moviment associatiu a aquests barris. A la Teixonera amb la desaparició de l’AVV un nucli potent i participatiu a l’entorn de la comissió de festes de la Teixonera ha de jugar un paper aglutinador i a Sant Genís cal garantir un creixement del moviment associatiu i una major cohesió de les persones que treballen en el camp associatiu. El proper dissabte 20 de març es faran tallers participatius per treballar la candidatura de la Llei de Barris. Al matí a Sant Genís i a la tarda a la Teixonera. Podeu demanar informació per participar-hi als Centres Cívics. Amb aquest treball hem d’aconseguir un triple objectiu: conèixermillor les demandes pel barri, enfortir la candidatura per la Llei de Barris i potenciar la participació veïnal i la força del moviment associatiu.