divendres, 11 de desembre del 2009

Xerrem, de veritat, amb Raül Romeva


Dijous vaig assistir al sopar tertúlia organitzat per la gent de Joves d’Esquerra Verda d’Horta-Guinardó. La idea és reunir a un grup de gent amb ganes de xerrar i debatre de tant en tant al voltant de la política. El grup, tot i ser reduït per garantir l’ambient de tertúlia, era molt heterogeni, hi havia gent jove i no tan jove, gent adherida i gent que no, persones que participen al moviment social i gent més de “l’aparell”. Tothom parla de practicar noves formes de fer política, d’obrir debats sense dogmatismes, però hi ha poques experiències reals per practicar-ho. Els sopars tertúlia de Joves d’Esquerra Verda d’Horta-Guinardó són en aquest sentit una bona experiència.
I per inaugurar aquest grup de tertúlia es va portar a un ponent de luxe, en Raül Romeva, eurodiputat i persona que aposta de forma decidida per les noves tecnologies i que manté un activisme social molt important. Una persona coherent i treballadora al màxim, de fet el mateix dijous havia viatjat a Lanzarote per visitar a l’Aminatu i donar suport a la seva lluita. En Raül va fer una intervenció inicial que va obrir molts interrogants i el debat no es va quedar enrere. Sols diré que la primera intervenció va començar dient que no va votar a les darreres europees pel seu desencís de la política. Vam parlar de la directiva europea de les festes de foc, de llistes obertes, de participació. D’això es tracta de crear espais de debat reals, de pensar i parlar, de no tancar-se en la disciplina del partit. Segueixo reivindicant el meu compromís inequívoc en ICV però alhora el meu compromís d’obrir tants espais de debat no formals com pugui, via internet o sopant i fent bones tertúlies. L’experiència del sopar tertúlia demostra que aquestes vies són molt positives.

1 comentari:

Marc ha dit...

Crec que ha sigut una bona experiència i en general la gent ha sortit amb bon gust de boca. Com tot, hi han coses a millorar de cara al proper sopar. Nogensmenys, confio en la capacitat de JEV al Districte per a liderar amb força aquesta iniciativa.