divendres, 11 de desembre del 2009

Votarem a Barcelona?

La plataforma Barcelona Decideix ha anunciat la seva intenció d’organitzar la consulta independentista a nivell de la nostra ciutat pel proper 25 d’abril. Estic d'acord amb les consultes i si es celebra votaré que sí.No tinc clar que sigui una bona aposta i ho argumentaré de moment per dos motius.
El primer és el del consens polític i social. No crec que sigui oportú celebrar una consulta que difícilment obtindrà el suport municipal. Les consultes no han de ser trobades festives de les entitats, sinó actes reivindicatius però amb un cert consens. Hi haurà gent que disfrutarà el dia que el plenari de l’Ajuntament de Barcelona no li doni suport, però jo crec que és un error plantejar-ho així. I tampoc crec que encara hi hagi prou consens social. És evident que les persones que avui ho han presentat no són encara prou representatives d’una majoria social que serà necessària. No parlo del Lluís Vila, president de l’AVV de la Font d’en Fargues que hi era present i és una persona honesta i representativa del moviment social, però poc més hi havia a la presentació Potser abans caldria haver aconseguit més suports i després fer-ho públic. De fet d'aquest tema n'he parlat amb el Lluís Vila i crec que coincidim força. També reconec que la presència constant d’Uriel Bertran com a teòric representant de la societat civil no m’agrada.
El segon motiu és pragmàtic. Hi ha condicions objectives per aconseguir una bona participació a una consulta el proper mes d’abril? Jo crec que no, potser em sorprenen però crec que no hi ha condicions, no és tan senzill garantir una participació suficient per considerar-ho un èxit. I si no és un èxit haurem cremat les naus. Barcelona hauria de ser la culminació d’un procés, però de veritat cal acabar-ho ara? Com diu el meu amic Jordi deixem que el globus s’infli i de moment s’estava inflant, no ens arrisquem a que exploti.
I finalment una sola reflexió sobre la data triada. El 25 d’abril si no m’equivoco coincidirà amb la Feria de Abril a Barcelona. És una bona data? No hi haurà qui jugarà a jocs que no toquen? No ho posem massa fàcil? Igual que deia l’altre dia sobre els cartells d’Òmnium Garrotxa cal ser molts curosos en aquest tema, ens hi estem jugant molt i ja que ens hi juguem tant estaria bé una mica més de consens una mica més de base social darrera el procés i no tan secretisme per fer la presentació. M'agradaria que es canviés la forma d'organitzar aquest procés i per tant jo, a títol personal, li dono suport, però esperant que es tingui la capacitat de reconduir.

3 comentaris:

Jordi Vàzquez ha dit...

Coincideixo plenament amb el teu anàlisi. La posició dels opositors a la democràcia, és a dir, a les consultes ho tenen molt fàcil. No han de fer res i aprofitar qualsevol petitat relliscada per amplificar-la.
La consulta a Barcelona té uns riscos difícilment assumibles.

Natxo ha dit...

Estic totalment d'acord amb el que dius.

És engrescador que la consulta arribi a la capital nacional, però cal saber fer les coses per obtenir els resultats desitjats.

Com diuen aquí dalt, i copio literalment:
"La consulta a Barcelona té uns riscos difícilment assumibles."

Anònim ha dit...

JO DIC: 23 D' ABRIL DIA DE SAN JORDI.ES UN RISC? DONCS SI,PERO ALLO DE "LA POR GUARDAR LA VINYA"
ES TAN CONSERVADOR.....
JUGANT AMB BCN.