diumenge, 6 de desembre del 2009

Dia de la Constitució !

El Tribunal Constitucional està absolutament desautoritzat i la pressió política es fa insuportable. En aquest marc el sobiranisme guanya força i a més de forma transversal. Tothom és conscient que alguna cosa canviarà en les relacions entre Catalunya i Espanya. El dubte és saber en quin grau, però jo crec que canviarà i força (si més no això espero). D’això en parla molta gent i potser poques coses puc afegir, però crec que hauríem de començar a pensar molt seriosament un tema pràctic però fonamental. Avui celebrem el Dia de la Constitució, aquest any coincidint en festiu però normalment s’allarga amb el 8 de desembre. Quin dia haurem de triar enlloc del 6 de desembre? Perquè és evident que no tindrà sentit commemorar el dia d’una constitució que ja no tindrà vigència.
Pot ser que es pacti un procés de reforma constitucional que permeti un encaix diferent de Catalunya dins l’Estat. Això hauria de suposar una reforma constitucional i per tant canviaríem el 6 de desembre per la data del dia que es celebrés el referèndum. Això sí si la fórmula final és la de la Independència haurem d’acabar de decidir si el dia que celebrem és el dia del referèndum, de la proclamació de la independència per part del Parlament o l’aniversari del Laporta. També hi hauria la possibilitat de celebrar-ho l’onze de setembre, però no estem per perdre festius o el dia de Sant Jordi, pe`ro jo sempre he defensat que sigui laborable, m’agrada més.
La qüestió no és menor, sobretot si es fa ràpid. L’any vinent el 6 de desembre cau en dilluns i per tant si ens agafem el dimarts de pont tindrem festa des de divendres quan pleguem fins a dijous quan tornem al treball. No està gens malament! Per tant demano que a més de les lògiques ànsies nacionalistes també es tingui en compte el calendari i que si de cas mirem de celebrar alguna cosa enlloc de l’actual constitució però que seguim gaudint d’un pont tan fenomenal. Estic convençut que el poble català amb el seu gran sentit pràctic ho sabrà entendre.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ja ho tenen present ja, Pere. Per què et penses que les "consultes" són diumenge vinent i no avui com algú va plantejar inicialment ...

Una entrada molt divertida. Felicitats!