dilluns, 16 de novembre del 2009

Carlota Giménez, premi Horta-Guinardó

La segona persona premiada aquest 2009 amb els premis Horta-Guinardó és la Carlota Giménez i Compte. Historiadora del barri de la Font d’en Fargues, va publicar com a coautora el llibre sobre la història del seu barri, fet que li va comportar fortes pressions de persones que no volien acceptar que algú retratés la realitat. Posteriorment va treballar en la publicació del llibre “Riera, torrents i fonts als barris d’Horta-Guinardó” i “Rutes de l’aigua als barris d’Horta-Guinardó” que podeu demanar a l’Arxiu del Districte. Són publicacions exquisides, treballades, rigoroses i que demostren la passió de la Carlota per la història local. Sens dubte aquesta passió seva ha trobat resposta en la voluntat del Districte aquests darrers anys d’anar recuperant la història local i promocionar publicacions d’aquesta mena.
La seva feina de recerca l’ha portat a tenir clara la necessitat de treballar de forma organitzada en aquest camp i és per això que ha impulsat, al costat del Joan Corbera, el Lluïs Bou i el Carles Sanz el “Grup d’estudis patrimonials de la Vall d’Horta i la Muntanya Pelada” una entitat que vol recuperar el patrimoni dels nostres barris en col•laboració amb l’administració, des de la recerca i el treball dels seus membres. Per tant la Carlota ha trencat els “murs” del seu barri per participar de forma activa en la defensa del patrimoni d’Horta-Guinardó.
La seva tasca però, no s’ha limitat a la feina més erudita de recerca. És membre activa del Casal de la seu barri, de l’AVV i de la Plataforma Salvem Can Fargues que el proper 3 de desembre rebran la Medalla d’Honor de la Ciutat. En la mateixa línia que la Josefina, la Carlota és una dona activa, que aporta molt als nostres barris i que ho fa de forma discreta, senzilla però contundent. Com ja us deia l’altre dia crec que enguany els premis Horta-Guinardó han estat especialment encertats.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hombre, si les interesa preservar el patrimonio cultural del barrio, tienen bastante de eso desparramado por allí, por todas partes...

http://laclota.blogspot.com.es/2011/03/paleolitico-en-horta-y-la-clota.html