diumenge, 4 d’octubre del 2009

Joan Herrera, més ben dit JOAN HERRERA

Finalment ICV ha obert el seu procés de primàries per escollir la persona que encapçalarà la llista a les properes eleccions a la Generalitat, en substitució de Joan Saura que ja ha anunciat que no repetirà com a cap de llista. I Joan Herrera ja ha anunciat la seva intenció de presentar-se. Qui em coneix mínimament ja sap què en penso i no diré cap sorpresa si dic que per a mi Joan Herrera és la millor opció d’ICV-EUiA per encapçalar la llista i per ser el referent de l’esquerra verda transformadora.

Quan el nostre potencial electorat ens planteja quina tipologia de candidat voldria poques vegades aquest perfil és tan proper a qui encapçala la llista. Deixeu-me que esmenti algunes de les virtuts que té en Joan.

Compromís. Va començar a militar molt jove a ICV, tant a les joventuts com a l’agrupació del districte de Sant Martí a Barcelona. Va treballar a fons des del principi, no ha tingut mai problemes per enganxar cartells, fer taules informatives o repartir propaganda. És un autèntic militant que ha esdevingut direcció.

Contacte amb la realitat. En Joan veu com és la quotidianitat de la nostra societat. Viu a la Rambla del Poblenou i no és estrany veure’l passejar en bicicleta, anar a comprar o moure’s pel barri. Té molta relació amb gent del moviment associatiu. Manté una colla d’amics de tota la vida. Aquella sensació que té molta gent de la necessitat de que els polítics no s’allunyin del món real en aquest cas és molt clara.

Passió. Tot i que el temps ha anat temperant la seva actitud d’en Joan Herrera en destaco molt la seva capacitat d’indignar-se amb allò que no comparteix i de defensar allò que creu. I ho fa a vegades ratllant allò que és políticament correcte. I de tant en tant és necessari. Per això no és prou ben vist per determinats sectors. Però fa les coses perquè segueix apassionat per la política.

Tindré temps per anar explicant les virtuts que al meu entendre té en Joan Herrera i lògicament li donaré el meu suport a les primàries. No crec que es presenti ningú més, però la veritat és que estaria bé i podria ajudar a dinamitzar un debat interessant. Tot i així el meu vot serà clar per ell. I potser algun dia m’animo i explico també algunes de les coses que no veig tan clares, però seria un article massa breu.

2 comentaris:

joan herrera ha dit...

pere, moltes gràcies per la definició. Una abraçada,

Joan H

Pere Nieto ha dit...

òstia el jefe escriu al meu blog!