divendres, 11 de setembre del 2009

La justícia espanyola és independentista

La justícia espanyola és independentista. Aquesta és la única conclusió lògica després de veure la suma de dues decisions que afecten al proper dilluns. Per una banda es prohibeix el suport municipal a la consulta popular d’Arenys de Munt sobre la independència de Catalunya i per altra banda s’autoritza la manifestació de la Falange pel mateix dia 14 de setembre. La conclusió és clara, una activitat reivindicativa que hagués estat possiblement discreta s’ha convertit en una qüestió d’honor nacional i un partit absolutament marginal com la Falange es converteix també en protagonista, demostrant a més que la Llei de Partits és una bestiesa.
La Diada Nacional de Catalunya pren aquest any un relleu especial. La tensa espera per la sentència del Tribunal Constitucional (sembla que més tensa que l’espera de la Grip A) ja era un motiu perquè aquest 11 de setembre adquirís un to especial, però ara, amb l’ajuda judicial, les coses encara estan més clares. És necessari un canvi de model de relacions amb Espanya. La Independència? No ho tinc del tot clar, però és evident que l’actual model no funciona i que a sobre l’actitud és de manca absoluta de comprensió cap a la nostra realitat. No descarto, ni molt menys, la reivindicació d ela plena independència, però tampoc acabo de tenir clar si és la millor opció de futur pel nostre país. De totes maneres tinc ganes d’escoltar propostes i arguments al voltant d’aquest tema.
La consulta d’Arenys de Munt té tanta validesa jurídica com les enquestes que a vegades faig al meu blog. El valor estava en la capacitat de generar debat i de reivindicar. I això no hi tenim dret? Començava a pensar que des de Catalunya li estàvem donant massa volada a aquesta consulta, però veig que ens han guanyat. Tot i així crec que no seria una bona estratègia estendre la consulta a totes les poblacions catalanes perquè cada realitat és diferent. El que sí que caldria és pensar formes de mobilització diferents per tal d’anar difonent els valors del sobiranisme, per tant preveure que a cada localitat el moviment associatiu pugui impulsar accions diferents que ajudin a crear aquest ambient necessari per fer possibles les nostres aspiracions nacionals. Que una cosa una cosa que la justícia impedeix de forma matussera s’estengui arreu de Catalunya no crec que ens faci avançar. Però sí que espero que sorgeixin noves iniciatives i que els partits donem suport i fem la nostra feina.
Això sí bona Diada Nacional de Catalunya!

1 comentari:

Natxo ha dit...

trobo que el gran problema respecte a la consulta, més enllà de les decissions judicials, és el fet de la "impossibilitat" de poder realitzar una consulta popular d'aquest tipus sense el benplàcit del govern central; ja que vistes les reaccions davant aquesta...

hom es planteja que els ofèn més si una espanya roja o una espanya rota... tot i que sembla que per la majoria una cosa implica l'altra.

és sí crec que és absolutament necessari és un replantejament de les relacions; clar que parlar de federalisme en aquest estat torna a obrir masses fantasmes perquè alguns es dediquen a viure gràcies a la por; que sembla ésser un element típic català.

Un altre tema és la no il·legalització de certs partits, clarament vinculats a la violència i la desgràcia en la història de l'estat.