dimarts, 8 de setembre del 2009

Homenatge a Salvador Allende

El proper 11 de setembre, com cada any, tornarem a celebrar l’acte d’homenatge a Salvador Allende, president de Xile assassinat. Divendres 11 de setembre a les 10.30 a la Plaça Salvador Allende del Carmel, al costat del centre Cívic, tornarem a escoltar les seves darreres paraules, escoltarem els himnes i l’emotiu Venceremos i farem les ofrenes florals al bust del president que hi ha a la plaça.


Però de veritat hem de dedicar esforços a un acte en record de Salvador Allende amb tot el que ens està caient a sobre? Precisament sí i potser més que mai. La crisi econòmica, la sentència del Tribunal Constitucional, el tema de la prostitució al carrer, la famosa grip A i el possible aprofitament de les farmacèutiques ... són temes de vital importància. Però no hem d’oblidar, i menys en una situació de greu desprestigi de la política, que tot això necessita de respostes en les que darrera hi hagi una ideologia determinada. La forma de respondre als problemes col•lectius no pot ser com si fóssim gerents, les respostes han de ser polítiques, i si ens estem equivocant cal que nova gent s’hi sumi al carro. Des de les esquerres necessitem tenir clar que nosaltres no sols gestionem, sinó que sobretot hem de transformar. I per això actes com el d’homenatge a Salvador Allende o l’homenatge als brigadistes del 24 d’octubre són molt importants, per recordar quins són alguns dels nostres referents.

I aquest any una novetat. Dijous 10 de setembre a les 19.15 a la biblioteca de Can Mariner d’Horta (carrer del Vent 1), la projecció del documental “Winnipeg, el barco de la esperanza”, coincidint amb el 70è aniversari de l’arribada d’aquest vaixell a Xile.

1 comentari:

Natxo ha dit...

Trobo que com molt bé dius, ara més que mai, no podem oblidar els homenatges als grans herois caiguts per les llibertats i per una vida de totes i tots millor.

P.S.: és la meva estrena contestant en el teu bloc; que segur aniré seguint.