diumenge, 30 d’agost del 2009

Objectius curs 2009-2010 a Horta-Guinardó



Potser per la meva formació com a professor encara tinc clara la programació per cursos escolars i no per anys. Així és que avui m’agradaria plantejar alguns dels objectius que jo crec que s’ha de plantejar per aquest curs 2009-2010 l’equip de govern del Districte d’Horta-Guinardó. No esmentaré per ordre aquests objectius, però evidentment m’agradaria que poguéssiu comentar quines són les vostres opinions en aquest sentit. Cal tenir en compte que hi ha nombrosos objectius menors que podríem desglossar sota d’aquests 10 objectius.
- Visualitzar de forma clara l’evolució de les obres de la UA2 i la UA3 del Guinardó i per tant transmetre la idea que el procés de remodelació del barri ja és imparable.
- Aprovar la MPGM dels Tres Turons, reforçant la necessitat d’un parc important a la ciutat amb caràcter forestal i d’ús cívic i posant fi a la incertesa de les afectacions.
- Revisar el Pla d’Equipaments aprovat el passat mandat per tal d’adequar-lo a les noves necessitats, incorporant allò aconseguit i preveient amb ambició el futur.
- Anar finalitzant algunes de les grans obres que s’estan duent a terme al Districte o si més no iniciar la seva fase final (Viaducte, Mare Déu Montserrat, Casal Font d’en Fargues, Mas Guinardó ...)
- Presentar el barri de Sant Genís dels Agudells a la convocatòria de la Llei de Barris, per tal de poder afrontar la seva plena remodelació.
- Desenvolupar la nova estructura de Consells de Barri i la figura de tècnics i tècniques de barri, afavorint una major implicació veïnal en el seguiment de la vida municipal.
- Seguir treballant en la renovació del casc antic d’Horta, vinculant-ho a un nou model de mobilitat sostenible i treballant un projecte de remodelació per la Plaça Eivissa.
- Consolidar el treball i els programes que es desenvolupen a Joventut, Dones, Nous Veïns i Veïnes, Gent Gran ... tot adaptant-los a la nova estructura municipal.
- Consolidar el nou Grup d’Estudis Patrimonials i aprofitar el seu impuls per tal de treballar aspectes de la història local i la preservació del patrimoni (Turó Rovira, Masies Horta, ruta de l’aigua ...)
- Seguir millorant el manteniment dels barris, garantint l’accessibilitat i la millora dels carrers i dels espais públics amb una priorització per a vianants.