divendres, 24 de juliol del 2009

ICV i MPGM Carmel

Avui s’ha aprovat provisionalment la MPGM del Carmel al plenari de l’Ajuntament de Barcelona, de fet no fa ni 10 minuts. Resa pendent l’aprovació definitiva per part de la Generalitat, i ara ja podem anar fent balanç de coses. I m’agradaria avui respondre a una de les acusacions que al llarg dels darrers mesos he hagut de sentir. Ara crec que ho puc contestar, per prudència i perquè s’ha demostrat perquè ho fèiem. Hi ha gent que ha acusat a ICV-EUiA de no anar a visitar com a formació política les zones afectades per la MPGM, demostrant així el nostre desinterès. Crec que ara ja és fàcil d’entendre perquè no ho hem fet. ICV-EUiA està al govern de la ciutat i lidera l’equip de govern del Districte d’Horta-Guinardó, amb la regidora Elsa Blasco al capdavant. La nostra aportació més important ha de ser en el marc del govern, aportant allò que treballem al carrer, però no fent visites com a grup municipal bàsicament folklòriques. L’Elsa Blasco i altres persones d’ICV-EUiA han visitat les zones però en funció dels seus càrrecs i les seves responsabilitats. Ho ha fet l’Elsa i ho ha fet l’Anna Mir com a consellera d’urbanisme d’Horta-Guinardó. I altres persones que formem part d’ICV també hem fet, des del nostre lloc de treball, un seguiment del tema com sobretot el Toni o jo mateix. L’oposició és lògic i necessari que visiti les zones afectades en qualitat de grup municipal o formació política. En alguns casos per donar a conèixer el seu posicionament (ja veieu que m’enganxeu suau) i en d’altres casos per prendre decisions i ajudar a l’aprovació provisional. Per tant no tenia sentit visitar les zones en qualitat de partit, primer perquè ja coneixíem tots els temes, en segon lloc per evitar la demagògia i en tercer lloc perquè les nostres propostes per aquests sectors ja havien quedat explícites en el nostre programa electoral.
No haver visitat les zones no ha estat, però, un impediment per no fer la nostra feina com a formació política. Ens hem reunit diverses vegades les persones que hem estat més al darrera del tema, hem fet reunions amb altres persones de l’organització que estan molt presents a la vida del Carmel, la Font d’en Fargues i Horta, hem estat coherents amb el nostre programa electoral. L’aportació de la nostra gent a l’aprovació de la MPGM ha estat fonamental, com ho ha estat l’aportació del PSC i d’ERC. Jo no entraré a posar percentatges però us asseguro que l’esforç ha estat de molta gent. I des d’ICV-EUiA hem actuat amb molta prudència, evitant al màxim fer gestos que molestessin o poguessin encallar el procés. Hem preferit una feina seriosa i discreta a fotografies o agraïments. La política no és senzilla d’administrar. Si haguéssim anat com a partit, tot i estar al govern, alguns dirien que estàvem fent campanya. Si no hi hem anat alguns diuen (potser els mateixos, tot s’ha de dir) que ens hem despreocupat. Com a ICV-EUiA hem aportat el millor de nosaltres mateixos, propostes, idees i capacitat de negociació (a part d’errors, sens dubte) i també hem aportat el nostre millor capital humà, encapçalat per l’Elsa Blasco.
Quan algú diu que les formacions polítiques no connectem amb la realitat pot tenir una part de raó, però us asseguro que encara que volguéssim desconnectar del que passa al carrer no ens deixarien. En aquest cas gent nostra com l’Anna, el Víctor, el Josep Maria, l’Antonio, el Toni, el Marc ... han estat constantment donant-nos la seva visió personal des dels barris. I seguirem treballant en el sentit d'impulsar la MPGM del Carmel segons allò que hem aprovat, amb garanties per a les persones afectades i amb eines participatives de seguiment.

1 comentari:

Manel J. Camps ha dit...

Pere,

Vosaltres no heu visitat els barris com ho ha fet l'oposició, ERC (oposició que aprova la MPGM), i el PSC (al govern de l’Ajuntament amb ICV). Ha sigut la vostra decisió.
De tota forma si ho haguéssiu fet potser no estarien afectades cases que encara ho estan.
Els veïns reconeixem que s’ha millorat coses però també sabem que hi ha altres que no hi estem d’acord.
Nosaltres, des de DefensemHorta.blogspot.com també estarem pendents, i pel que fa al Sector 14, dubtem que es porti a terme tal i com està plantejat.