diumenge, 21 de juny del 2009

Xavier Trias no vol fer-nos la pirula

Avui diumenge El Periódico ha publicat una entrevista a Xavier Trias candidat de CIU a l’alcaldia de Barcelona. L’entrevista no aporta gaire novetats, és un bon candidat que ha aconseguit guanyar-se el respecte i la imatge d’una persona treballadora i honesta. Això sí crec que aquesta sensació de polític ja gran i amb una manca clara de perfil clar li poden portar un ensurt a darrera hora. Quan dic manca de perfil em refereixo a que sempre posa més incidència en la voluntat de consens, de sumar a tothom i d’escoltar a la gent del carrer que a explicar el seu model real de ciutat. La gent del carrer no va demanant per exemple determinades polítiques socials, malament si governem a base d’això.

Però el que més m’ha cridat l’atenció de l’entrevista és l’afirmació sobre si seria alcalde si no és el candidat més votat. “Vull ser alcalde guanyant les eleccions, no quedant segon i fent una pirula”. Què vol dir això? Que ho expliqui clar si considera que l’actual sistema electoral és una estafa o una “pirula” com diu ell. Tenim un sistema electoral en el que es trien llistes electorals i és escollit alcalde aquell persona que aconsegueix més vots d’entre els regidors i regidores electes. No és difícil d’entendre. No estem en un sistema en el que la gent voti directament a l’alcalde, però si Xavier Trias no vol aquest sistema electoral que ho digui clar, però que no plantegi que altres poden fer trampes. A les properes eleccions no triarem qui serà alcalde sinó qui governarà i per tant aquest és el debat. El més important no serà si treu més vots Jordi Hereu o Xavier Trias sinó si les esquerres o les dretes sumen i a més en quina proporció. La gent té dret a escollir dins un sistema multipartidista i els partits, un cop coneixen els resultats, han de fer una coalició de govern coherent amb el que han plantejat a la campanya. Qui no accepta el sistema electoral que proposi canviar-lo però que no jugui a fer-nos la pirula.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

TE MOLTA RAO EL SRO.TRIAS,EL POBLE NO LI FAN GRAÇIA "LES PIRULES".I MENYS DESPRES DEL ESPANT DEL "TRIPARTIT" QUE NI PARAULES NI OBRES.ELS POLITICS DIA A DIA MES LLUNY DEL POBLE, I MES A PROP DE LA "PARTIDOCRACIA".
JUGANT AMB BCN.

Pere Nieto ha dit...

Ho sento a mi m'agrada parlar tema a tema. Si les teves previsions són correctes no caldrà parlar d'això. Xavier Trias treurà majoria absoluta i per tant serà l'alcalde de Barcelona. Però si això no passa i el resultat està molt més obert totes les possibilitats són lícites. No vl canviar les normes de joc quan t'interessa.

Anònim ha dit...

El sr. Trias no fa la "pirula", expresa precisament no estar d'acord amb l'actual sistema electoral, y som molts que pensem igual.
Si guanya, li tornareu a fer la "pirula" vosaltres, pactan amb el dimoni si cal. Per tal de no perdre la butaca. Aixo es no respectá la voluntat popular oprofitan aquesta impopular llei.
Fora bipartits, tripartits i pactes incomprensibles que no portan enlloc, ni permeten un funcionamnet clar ni coherent.
Fora el partidisme

Unknown ha dit...

vaja amb els que s'amaguen darrera els anònims per defensar : la nòmina de final de mes ? la feina d'un familiar potser ? doni la cara, com ho fem nosaltres, no s'amagui darrera una pantalla !! del que es tracta a Barcelona és de que governi el model social d'esquerres que ha fet de la capital ciutat de referència, a vegades més valdria que els que hi viviu us estimessiu més la vostra ciutat (si és que hi vius o potser ets un escribent a sou del partit ?), o be la dreta ultraliberal, i que de pas a alguns es treguin de sobre el tremolor de cames que els provoca l'acció de govern, l'arremangar-se i més en temps difícils, d'això es tracta. En Trias no guanyarà les eleccions i si les guanyés li passarà com al Mas : que no tindrà la suficient capacitat de lideratge com per sumar complicitats per tirar endavant el seu projecte polític.

Pere Nieto ha dit...

Reitero es pot demanar canviar la llei electoral però no podem parlar de fer trampes a qui la respecta. Imaginem-nos que el PP guanyés a Catalunya amb 28 diputat i CIU, PSC, ICV i ERC treiessin entre 26 i 27 escons. De veritat recolzaries que la presidenta fos Alicia Sánchez Camacho?

Anònim ha dit...

Quin projete politic?. el vostre o el del PSC?.

TRANSPARENCIA

Pere Nieto ha dit...

El del PSC evidentment. ICV mai ha fet cap aportació pròpia ni ha tingut una idea diferent. Ja ho saps!

Marc ha dit...

La TRANSPARÈNCIA l'hem de demanar als mitjans de comunicació, que son els que decideixen què i com arriba a la població. La gent no entén que El Mundo, La Razón i la Cope no són els únics mitjans que manipulen tant com poden... La gent no entén que el hòlding del Sr. Godó (per posar un exemple, no és l'únic a casa nostra) té uns interessos ben particulars. I no em refereixo exclusivament a les campanyes anti-ICV. La premsa seriosa cada cop va a menys, i cada cop s'ofereix més un nivell sensacionalista i d'estar per casa.