diumenge, 7 de juny del 2009

Primera valoració

Escric aquestes línies quan fa pocs minuts que s’han donat a conèixer els resultats electorals d’aquestes eleccions europees.

Primer de tot felicitar al Jordi SP que ha guanyat la meva porra. És

D’entrada sens dubte confirmar l’altíssima abstenció que a Catalunya ha obtingut un resultat superior al 60%. En parlarem i de com es distribueix aquesta participació tan baixa, però el que està clar és que no comparteixo la trista acceptació de l’abstenció que ha fet per exemple el president Montilla. Ara pe`ro em falten encara dades.
Els resultats confirmen gran part del que s’esperava, de fet la porra apuntava força en aquest sentit. El PP queda per davant del PSOE i les altres candidatures confirmen resultats amb l’aparició de UPD a l’escenari electoral amb un diputat. D’entrada els resultats són poc positius per les forces d’esquerres, tant a l’estat com a Catalunya. La part més positiva és que no ha fructificat a casa nostra cap invent estrany amb força. No m’agrada que entri UPD però ho ha fet amb poca força i a Catalunya ni UPD ni Ciutadans obtenen un resultat significatiu.
A Catalunya CIU sap recollir feina feta i obtenen un bon resultat a costa dels partits d’esquerres. També cal destacar el 3% de vot blanc a Catalunya, un resultat que juntament amb l’altíssima abstenció ens donen moltes pistes de per on van les coses.
A nivell d’ICV feliç d’haver mantingut el segon diputat, perquè com he dit en altres ocasions Raül Romeva ha estat un magnífic eurodiputat i representa molt pel futur de la nostra organització. I a més de feina ens espera una barbaritat. Perquè les esquerres no hem guanyat ni a Europa ni a l'estat espanyol i tot i que a Catalunya el resultat és lleugerament superior, no és per tirar coets. ICV ha perdut percentatge de vot i vots en absolut després d'una bona tasca parlamentària, per tant no és un bon resultat. Potser les circumstàncies no permetien res més però això vol dir que hem de canviar moltes coses.

1 comentari:

joan ha dit...

Content pel Raul, trist per la resta. Aquesta europa de majoria liberal és la que ha de crear una nova europa sostenible? la que ha de repensar el sistema energètic? la que ha de vetllar per els dèbils?

La gran part dels ideals d'ICV passen per Europa sinó per un organ mundial que no existeix.. així que avui hauríem d'estar de dol.