dimarts, 26 de maig del 2009

Casals Gent Gran Horta-Guinardó


Dimarts 26 de maig vaig poder assistir a la tercera jornada de participació dels casals de gent gran d'Horta-Guinardó. Aquestes jornades coincideixen amb el primer aniversari dels Casals de Gent Gran del Baix Guinardó, d'Horta i de la Vall d'Hebron, on es celebrava aquest acte. Hi van assistir l'Elsa Blasco i el Ricard Gomà.

La presència del Ricard no tan sols era un gest de valoració de la feina feta al Casal sinó que també era un suport a un model de Casal que ell ha impulsat de forma decidida. La gent gran necessita espais assistencials, sens dubte, però també llocs de participació i activitat. Els nous casals responen a aquest criteri, una voluntat de fer espais vius on es balla, es fan sortides però també es fan debats o es participa de projectes intergeneracionals.

I les dades ho avalen. No tan sols el ple absolut a les 3 jornades, sinó les dades de tots tres casals. En total 5.600 socis a Horta-Guinardó i 180 voluntaris.

En pocs dies es lliuraran les claus de pisos amb serveis per a gent gran de Can Travi. 85 nous habitatges d’uns 40 metres quadrats amb serveis de suport social i personal. Eines per garantir una qualitat de vida i una independència a la gent gran. Aquest és un servei fonamental però com deia no la única opció de treball amb la gent gran. En Ricard Gomà està liderant polítiques d'Acció Social amb valentia i determinació. És cert que darrera d’ell hi ha un gran equip de gent que treballa des de l’Àrea i des dels Districtes. A Horta-Guinardó la tècnica de gent gran, les dinamitzadores de Casals o el conseller de gent gran fan una feina fonamental al costat de les entitats i persones que formen part del Consell de Gent Gran d’Horta-Guinardó, però cal també un lideratge clar que faci possible que la política per a la gent gran sigui central i a més sense tractar sols la part assistencial.