divendres, 15 de maig del 2009

Assemblea autobús 24

Ahir es va celebrar l'assemblea prevista per tractar els canvis a la línia 24 a la Biblioteca Juan Marsé del Carmel. Com es podia preveure l'assistència va ser massiva amb la presència d'uns 300 ciutadans del barri. La Regidora del Districte va plantejar que l'objectiu de la trobada era escoltar-nos. Plantejar la proposta de TMB i escoltar les propostes i respostes veïnals i que per tant no sortiríem de l'assemblea amb una proposta tancada, perquè la proposta no era definitiva. Van intervenir, a més de la Regidora, el Director de TMB i l'intendent de la Guàrdia Urbana del Districte i després un torn obert d'intervencions. Un torn ampli on es va evidenciar el rebuig majoritari a la proposta de "retallar" el 24. Algunes intervencions van girar a l'entorn de treure l'aparcament del carrer Doctor Bové abans que canviar el bus. Però evidentment no hi ha unanimitat en la proposta a realitzar, perquè hi ha un problema, i molta gent ho va acceptar, però la solució no és senzilla. De fet l'assemblea va viure una reflexió que tots els que hi hem participat del procés hem vist, la solució no és única. Qualsevol canvi, i s'han de fer canvis, comportarà persones perjudicades. No puc compartir la intervenció d'un conductor del 24 que ha afirmat que no era cert que els conductors haguessin expressat queixes, clar que no volen pujar a Doctor Bové amb les condicions actuals i tenen raó. L'assemblea va permetre explicar en millors condicions la proposta de TMB i al Districte també ens ha permès copsar l'estat d'opinió del barri. Vam poder aclarir que les obres a la parada de la carretera del Carmel no condicionen la decisió i que en tot cas milloraran la vorera i la parada. Perquè hem deixat clar que la decisió no era definitiva i després de l'assemblea encara menys. Cal tenir-ho en compte tot allò que s'ha plantejat i prendre una decisió definitiva i transmetre-la a tot el barri. Aquest ha estat el compromís. I ara ens toca treballar a fons per valorar fins a quin punt és viable tècniccament i socialment la proposta de TMB i quines vies de solució podem treballar que ens permetin millorar els problemes i facilitar un major consens. I per acabar una anècdota per demostrar que no tothom estava allà perquè l'afecta el canvi de bus. He estat parlant amb una senyora afectada pel Tres Turons, m'ha dit que tenia clar perquè fèiem el canvi: per cobrar el doble, la gent puja al 133 i paga, canvia d'autobús i torna a pagar. Feia molt temps que no agafava transport públic, com ha acabat reconeixent, i no sabia que ara pots agafar diferents transports públics sense tornar a pagar durant 1 hora i 15 minuts des de la primera validación però clar no es volia pedre la festa. Per sort la immensa majoria de la gent ha estat diferent i han vingut a defensar allò que creuen i que els afecta. Ara la pilota està a la nostra teulada.

En Jose Rodríguez també en parla

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Espero que es confirmi allò que deixes anar i que per tant tireu enrera la decisió de tallar el 24.

Roger Buch ha dit...

Pere,
gràcies per la crònica!. Soc usuari del 24 i no vaig poder anar a l'assemblea.
Sense tenir tota la informació, em fa l'efecte que la proposta estava feta en bones intencions però suposaria alguns maldecaps, com el fet del colapse del bus de barri a les hores puntes, degut a la menor capacitat dels vehicles. En tot cas, tema complex i interessant.

salutacions,

Anònim ha dit...

mi opinión sobre lo que estás diciendo la teneis en el bloc http://www.joserodriguez.info/bloc/?p=1782&cpage=1#comment-3582

y en el bloc

http://www.joserodriguez.info/bloc/?p=1768&cpage=1#comment-3581


Soy jose lopez, buscad mi respuesta

Anònim ha dit...

Gràcies per tirar enrere la salvatjada de l'escurçament del 24.Els tíos de TMB són una colla de burinots peseteros... VISCA EL 24.