divendres, 3 d’abril del 2009

La Clota


Tal com deia en el meu anterior article, l’Alcalde de Barcelona va visitar el barri de la Clota acompanyat de la Regidora Elsa Blasco (ICV-EUiA) i d’una àmplia (força àmplia) representació municipal. Quan em van dir que l’Alcalde estaria unes quantes hores al barri de la Clota i que havia d’organitzar la visita primer em va costar molt tenir clar com s’hauria de fer. Com planteges una passejada activa i participativa en un barri que no arriba als 500 habitants? El resultat de la visita va ser força positiu.
Primer de tot vam fer des del terrat de Ca l’Andalet una visió de l’estructura del barri i una breu explicació per part de l’Agència del Carmel i Entorns de la configuració del barri i dels dos grans projectes que marcaran el futur urbanístic de la Clota, el PMU Clota Remodelació i PMU Clota Conservació. Són dos projectes de gran impacte que han de permetre mantenir un equilibri entre mantenir el caràcter semi-rural del barri i el necessari creixement i la ordenació urbanística.
Després de la visita a Ca l’Andalet vam anar fins el seminari Salesià Martí Codolar. Primer de tot vam visitar els magnífics jardins del seminari, un magnífic espai de passeig i descans. Sembla mentida tenir uns jardins tan agradable si tranquils a la ciutat. Val la pena que hi feu una volta si no els coneixeu, l’accés és obert i hi ha gent del barri que els aprofita com a espai de passeig. Durant la visita vam estar acompanyats de Ramon Alberdi, historiador salesià que ha publicat diversos llibres sobre Martí Codolar.
Finalitzada la passejada va ser el torn del dinar a les instal·lacions de Martí Codolar. Ens van acompanyar representants de l’AVV de la Clota, de l’Associació de Trasplantats de pulmó (AIRE), del Centre Juvenil Martí Codolar, del CEIP Pau Casals, de l’Escola Bressol l’Arquet i dels salesians de Martí Codolar. Tothom va intervenir en el dinar per explicar el seu punt de vista, les seves demandes. Entre els representants de l’AVV persones que estaven afectades i ja no ho estan, persones afectades que accepten el seu reallotjament al barri i persones que no estan d’acord en la seva afectació. Hi eren les seva presidenta, l’Àngels, però també la Roser, la Paqui, la Mercè i el Xavier, també hi era un dels impulsors, el Jordi Casas. L’AVV va voler agrair a la Regidora Elsa Blasco la seva dedicació i proximitat, tot i constatar que no s’ha aconseguit la unanimitat en el projecte. El procés de debat amb l’AVV sobre els projectes urbanístics i les afectacions ha estat en aquesta cas molt positiu. Igualment no es van oblidar de reivindicar que tot i la situació de provisionalitat es treballés sobretot en els àmbits del manteniment i la mobilitat al barri.
Posteriorment visita al centre Juvenil Martí Codolar, un espai on es treballa des del sector social en projectes amb infància i joventut i les seves famílies. Un projecte implicat en els barris de l’entorn, actiu al pla comunitari de Carmel Amunt o a Interxarxes. Som conscients que caldrà intensificar la relació del Districte amb aquest equipament, ja que fan una tasca molt positiva. I finalment la passejada pel barri. Vam passejar per les diferents zones, vam veure les casetes amb hort que es salven, vam veure i visitar cases afectades, vam entrar a habitatges que necessiten una important remodelació. És un barri molt petit però que presenta diferències molt importants en la seva tipologia d’habitatges. Els plans urbanístics han d’ajudar al barri a millorar, però a la visita d’ahir no ens vam voler quedar amb la visió única dels horts i jardins, vam voler tenir una visió més àmplia del barri.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

QUANTS HABITATJES I CONSTRUIRA LA INMB. "LA LLAVE DE ORO"?
AQUESTA ES LA MARE DELS OUS.....
JUGANT AMB BCN.

Anònim ha dit...

Qui cregui que aquest pla de "conservació" ho és realment, està molt equivocat. Destrueixen la fisonomia del barri per posar més pisos en una zona que no els necessitava pas. Més densitat urbanística en un districte ja prou massificat. El ulmó verd d'Horta es deixa perdre, trencant estils de vida i una manera de fer i viure diferent a la uniformitat de BArcelona.