dilluns, 6 d’abril del 2009

Corrupció

Aquests dies estan apareixent les notícies sobre el que podria ser una important trama de corrupció que afecta a policies, enginyers i funcionaris municipals de l’Ajuntament de Barcelona. És evident que no penso contestar segons quins comentaris fent relacions obscenes amb temes que no tenen res a veure amb això, però si que volia fer una breu reflexió sobre aquest tema. En primer lloc dir que aquestes notícies són molt preocupants. Quan algú que exerceix la funció pública en temes de tanta sensibilitat com la inspecció es descobreix que actuen de forma irregular això crea problemes de credibilitat en tot el sistema. El model d’inspecció i llicències, actualment en revisió a l’Ajuntament de Barcelona, ha de funcionar de forma modèlica per evitar la indefensió de la gent i la confiança en el sistema. Per tant, davant dels fets que estem coneixent, hem de reforçar els mecanismes de control sobre aquests aspectes. I reforçar la capacitat d’evitar situacions com aquesta també passa per disposar d’uns recursos municipals importants que permetin no tenir els serveis municipals d’inspecció en situació precària. Cal resoldre amb major celeritat i amb més capacitat totes les inspeccions i llicències, endarrerir els tràmits no ajuda a la transparència del sistema. De moment sembla clar que no existeix cap mena de vinculació entre els presumptes funcionaris corruptes i cap responsable polític o càrrec de confiança. Igualment però ha de ser una preocupació de l’equip de govern. La gent amb responsabilitats polítiques han d’assumir el risc de la confiança en uns equips que no sempre tenen tota la capacitat de controlar. En un Districte treballen centenars de persones i és possible que existeixi algun cas concret de corrupció. Igualment però ningú pot qüestionar la tasca que fan els milers de funcionaris municipals de Barcelona, amb un bagatge de feina feta realment important. I finalment un tema que realment em preocupa, perquè costa tant que algú presenti una denúncia? Sembla ser que hi ha massa gent que pensa que surt a compte pagar de forma irregular una quantitat determinada de diners a canvi d’obtenir favors. Tothom que paga aquests diners sap que és irregular. Reforcem els mecanismes de control damunt dels serveis municipals, reforcem la seva capacitat de treball i des de la societat pública exigim transparència i honestedat a tots els funcionaris públics, però també valentia a la resta de la societat, per no acceptar entrar en suborns i denunciar qualsevol irregularitat que coneguem i no beneficiar-nos d’aquesta situació.

7 comentaris:

aldescubierto ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

ESTIC, ESMA-PERDUDA...
BE,TOTS CONEIXEM, UN GERENT, QUE V' ARRIBAR AMB UNA MA AL DEVANT I UN ALTRE AL REDERA.....I ARA VESLI AL RADERA.....PERDO O GUANYA LA SRA.
JUGANT AMB BCN.

Pere Nieto ha dit...

Qui va arribar amb una mà al davant i una mà al darrera? Si tens sospites mínimament coherents el millor que pots fer és anar als jutjats.

Anònim ha dit...

QUI GUANYA MOLTS CALERS, ES LA SRA. HOME. HO SAP TOTOM.
AL JUTJAT A FER EL PARIPE.... NO TINC TANS DINERS PER PERDRE.
JUGANT......

Pere Nieto ha dit...

Ho sento em costa parlar amb algú que no sé qui és i sobre algú que tampoc sé qui és, la meva capacitat té un límit.

Anònim ha dit...

Hi ha implicats dos càrrecs del PP. També es comenta que algú proper a ERC. En saps alguna cosa ?

Pere Nieto ha dit...

No em consta ningú d'ERC. Aquests temes son realment complicats