dimarts, 10 de març del 2009

Xile/Horta-Guinardó

Durant aquesta setmana una delegació del Liceo Politécnico LLay-Llay de Valaparaiso, Xile, visita la nostra ciutat i el nostre Districte per tal de tancar un acord de col·laboració entre aquest centre de secundària i l’IES Ferran Tallada del Carmel. Aquest era un dels compromisos de treball del PAD (Pla d’Actuació del Districte) i ja comencem a veure la seva concreció. L’acord permetrà establir lligams culturals i de cooperació entre dos centres educatius que tot i els milers de quilòmetres de distància poden compartir projectes comuns. L’acord és una iniciativa del Centro Salvador Allende, que va comptar des del primer moment amb el suport del Districte d’Horta-Guinardó, l’Agència del Carmel i la Direcció de Cooperació de l’Ajuntament de Barcelona.

Avui dimarts al migdia les dues persones representants del centre educatiu de Xile visitaran el Districte i faran una trobada amb la Regidora Elsa Blasco per enfortir els lligams que uneixen a Xile i a Horta-Guinardó, col·laboració que es concreta de forma molt emotiva cada any en l’homenatge l’onze de setembre a Salvador Allende a la plaça que porta el seu nom al barri del Carmel, ben a prop de l’IES Ferran Tallada.

Ara hauran de ser els propis responsables dels dos centres educatius els que estableixin les relacions i els projectes que volen desenvolupar. Des del Districte farem el possible per garantir, en la mesura del possible, la concreció d’aquest acord que creiem que té molt interès. Cal destacar a més que el proper Fòrum de les Cultures es celebra a Valparaiso i per tant les relacions entre les dues ciutats encara seran més estretes. El compromís de treball del Districte no es concreta sols en grans projectes urbanístics o obres de manteniment. Hi ha un gran nombre de projectes menys visibles però que també responen a uns criteris aprovats per l’equip de govern. La presència d’aquesta delegació és un bon exemple.

1 comentari:

Miryam ha dit...

HOla Pere,
volia comentar-te que hem trobat molt interessat la noticia i la hem publicat a www.escolescompromeses.org, Ferran Tallada va participar a las jornades 2006 i 2004.

Atentament,
Miryam Navarro