dimarts, 3 de febrer del 2009

Can Fargues és pública !!!


La Masia de Can Fargues ja és pública. Finalment hem pogut tancar un llarg procés per aconseguir que la magnífica masia del Passeig Maragall sigui un equipament públic i que els jardins restin oberts al barri. Concretament s’hi farà l’Escola Municipal de Música del Districte d’Horta-Guinardó. L’acte d’avui tanca un llarg procés reivindicatiu. Aquí no hi ha secrets, la Masia de Can Fargues és pública per la voluntat política de l’equip de govern i, perquè no dir-ho, per la ferma decisió de la regidora Elsa Blasco (a la foto entrant per primer cop a la Masia), però sobretot és pública gràcies a la feina feta per la Plataforma Salvem Can Fargues i per tota la gent que ha donat suport. La plataforma ha sabut fer de la seva reivindicació un element de cohesió dels barris de la Font d’en Fargues i Horta, però també de la resta del Districte i de la ciutat. La lluita per la Masia ha tingut moments foscos i difícils, errors i dubtes. La plataforma, però, ha sabut tenir clar que la prioritat era aconseguir l’ús públic de la Masia i no fer una guerra política d’aquest equipament. Així ha aconseguit que tots els grups municipals donessin suport a la proposta. Així han aconseguit que no es posessin nous pals a les rodes. I la plataforma ha sabut a més tenir clares les prioritat. Una masia pública, amb un equipament potent i amb uns jardins oberts al barri. No han marcat imposicions de quina tipologia d’equipament, perquè aquest no era el primer objectiu a assolir. Poques vegades s’ha assolit un funcionament tan plàcid de treball. La lluita no ha estat fàcil. Ni la propietat ha estat per la labor, ni sempre tothom ha estat a l’alçada. Ara però sols podem donar gràcies a la gent, a la Coordinadora d’Entitats i a l’Associació de Veïns d’Horta, de la Clota, de tot el Districte i sobretot a la gent de la Font d’en Fargues, a la plataforma, a l’AVV, al casal, a l’esplai Xangó, a la Coral, a l’Orquestra Felip Pedrell, a l’escola de música Pausa, a la Casa de los Navarros, a les escoles públiques del barri. Però també a persones concretes: al Lluís, el Desi, el Josep Maria, la Carlota, el Màrius, la Teresa, la Montse, l’Anna, el Pau ...

4 comentaris:

Anònim ha dit...

FELICITATS! MAGNÍFICA NOTÍCIA

Anònim ha dit...

Sembla que tot comença a fer bona pinta i comenceu a veure el fruit de la bona feina feta. Felicitats i a seguir governant així.
Pep

joan ha dit...

moltes Felicitats a tothom! i sobretot moltes gràcies als que ho heu fet possible!!

Núria ha dit...

Moltes felicitats! Ara visc a la Seu d'Urgell però sóc "guinardouenca" de tota la vida. Des de la distància he viscut aquesta notícia amb emoció i molta alegria. Aquest tresor no es podia deixar perdre.