dimecres, 25 de febrer del 2009

Benvolguda Maria


Sé que diumenge estaves neguitosa. Volies que tot sortís bé i també sé que no tenies moltes ganes de parlar en públic, que no t’agrada tenir protagonisme. Però crec que pots estar contenta. Com a Presidenta de l’AVV del Baix Guinardó has aconseguit veure realitzat un dels somnis del barri, l’enderroc del viaducte. Ara ja hi són les màquines, ja fan feines de demolició, ara ja sembla tot irreversible. Diumenge hi havia molt gent a la festa, i això que feia frescota (com diria el Tomàs Molina del Polònia). Hi havia moltes famílies, molta gent anònima que va voler venir a celebrar que per fi començàvem les obres. Però també hi havia moltes persones que havien treballat de forma molt activa per aconseguir-ho abans que l’anterior junta assumís l’AVV. I moltes persones del moviment associatiu.

Potser et feia vergonya parlar, però era important. No és senzill tirar endavant una Associació de Veïns. Esteu assolint molts dels grans objectius del barri. Es remodelarà el Parc de les Aigües, el Parc dels Prínceps de Girona, s’ha editat el llibre del Camí de la Llegua, s’està remodelant l’avinguda Mare de Déu de Montserrat ... i ho esteu fent amb complicitats amb el Districte, remarcant tot allò que és important pel barri.

I també et diré una cosa que em va fer molta il·lusió. Em va agradar que dalt de l’escenari, al costat de l’Alcalde, hi hagués dues dones liderant l’èxit, una des de la vessant institucional i l’altra des de la vessant associativa. Crec que és important visualitzar la feina de dones que com tu i l’Elsa aporteu a la nostra ciutat un punt de vista diferent i una manera de treballar molt interessant.

Queda molta feina per fer al barri, sens dubte. Espero que activitats com la de diumenge us ajudin a créixer i a ser més forts com a entitat. El moviment associatiu és fonamental. A vegades ho hem oblidat, però a la llarga això ens ha passat factura. L’experiència al Districte ens ho demostra. Allà on existeix un moviment associatiu fort, reivindicatiu i progressista és més fàcil avançar pel barri, tot i que això ens suposi molts debats i algunes tensions.

Moltes gràcies per la feina feta i ànims a tota la gent que treballa a la teva Associació i a totes les del Districte.

9 comentaris:

MaryLou ha dit...

Gràcies Pere!!

Estic contenta de tot el que s'ha aconseguit per al barri, però la feina ve de molt lluny. Molta gent ha lluitat per això i ara alguns no ho poden veure...

Petons.

Nerim ha dit...

Si, a María no le gusta ser protagonista, lo sé muy bien pues la conozco hace ya 17 años. Lo suyo es dedicarse a ayudar a los demás, solidarizarse con todo aquel que necesite ayuda y trabajar de lleno por algo que merezca la pena.

Aunque no soy del barrio, me gustó asistir a la fiesta del enderroc del viaducte y casi, casi, me sentí una vecina más.Y de lo que me sentí muy orgullosa es de mi querida María. La tarea que tiene como presidenta de la Asociación de Vecinos no es fácil, da mucho trabajo y quizás pocas satisfacciones, pero ya puede estar contento el barrio del Baix Guinardó, de contar con una persona como ella.

Un abrazo

Anna Mir ha dit...

Felicitats Maria i gràcies per la feina feta des de l’Associació.
És cert que la feina ve de lluny, però també ho és que les coses tiren endavant gràcies a persones com tu. Gent disposada a treballar, a dedicar temps i esforç en el projecte col•lectiu de millorar els barris.
Encapçalar una entitat mai no és fàcil. Per això, tant si ve de lluny com si no, gràcies Maria.

Anònim ha dit...

Gracies a la vostra associació els veïns del carrer Praga viurem molt pitjor ja que els cotxes ens contaminaran molt mes i faran molt més soroll pel canvi de sentit. Solament tinc paraules de despreci per vosaltres

Anònim ha dit...

Home anònim, hi ha una cosa que et puc recomanar, que t'impliquis en el barri, en les entitats, que aportis ... és més eficaç i educat.josep

Pere Nieto ha dit...

A l'anònim sols li voldria dir que no és l'AVV qui ha demanat el canvi de sentit de Praga. És responsabilitat municipal i si cal revisar-ho ho farem. Sempre tothom s'equivoca i sols algú té la raó.

Anònim ha dit...

Podrien dir-me on puc trobar mes detalls sobre el projecte d'enderroc, ja que m'interessaria saber com queden els sentits de circulació després de l'enderroc.
Gràcies,

Pere Nieto ha dit...

Maria, el millor que pots fer és passar-te pel local de l'AVV a la caseta que tenen a l'entrada del Parc de les Aigües

Anònim ha dit...

Hi ha alguna web en que es detalli els sentits de circulació, es que no ho he trobat.
Gràcies,