divendres, 30 de gener del 2009

Narcosala

L'Ajuntament de Barcelona ha anunciat l'obertura de nous espais de venopunció a Barcelona, amb l'objectiu d'anar arribant a una narcosala per Districte. Des d'un territori que va patir greument la instal·lació d'un equipament d'aquestes caracterísitques pel rebuig forntald e bona part de la població, aquesta és una magnífica notícia. El dia que s'obrin aquests nous espais considero que haurem acabat, de veritat, la feina feta quan vam tirar endavant el CAS de la Vall d'Hebron. Avui no parlaré de les errades quer tots vam cometre en aquell moment, però si hi havia una reivindicació lògica que feien moltes persones dels nostres barris era: perquè no s'obria a altres districtes? Si tan important són i no generen problemes perquè sols s'obre a la Vall d'Hebron? Esperem que l'experiència hagi servit. Que tots aprenguem, que els Regidors i Regidores estiguin a l'alçada i que per tant moltes més persones d ela nostra ciutat puguin afrontar el seu consum en millors condicions i que a més això sigui la porta perquè entrin en processos de cura. Us recomano que mireu l'enllaç que al grup de Facebook d'esquerra roja i verda d'Horta-Guinardó hem penjat i no us perdeu el moment en que dos anys i mig després de les mobilitzacions, un dels principals impulsors de la pltaforma en contra de l'equipament ara reconeix que el CAS no ha comportat cap problema d'inseguretat. Puc entendre la por dels veïns, la desconfiança davant d'una proposta mal plantejada ... però algun grup municipal, com proposava el marc, estaria bé que agafés les actes dels plenaris d'aqeulles dates, llegís què va dir i actualitzés la posició. cceptant tots els errors sabrem afrontar els reptes. Però també cal dir que no tots ens vam equivocar per igual.

3 comentaris:

Mercè Solé ha dit...

Doncs felicitats. És una gran notícia.
Mercè

Juan Antonio Domingo ha dit...

Les protestes ja van començar fa uns anys quan es va voler instal·lar una narcosala al carrer Sacedón fins al punt que el Sr. Batlle va ser fortament increpat al mateix carrer. Jo vaig créixer en aquella zona de la ciutat i, a principis dels 80, feia por passar per allà. Tota una generació de drogoaddictes van passar d'ocupar el "parque de la libertad" a acabar els seus dies pels voltants del Mercat del Carmel i la mateixa plaça Pastrana. Si alguna cosa es podia criticar del projecte de Narcosala és que no hagués arribat abans. Al meu parer la narcosala hauria de ser una dependència obligatòria a TOTS els hospitals per la importància que suposa atraure aquesta gent a les institucions sanitàries.

Anònim ha dit...

EFECTIVAMENT,LAS NARCO-SALAS, ALS HOSPITALS,PERO MAI EL BVEN MITJ D' UN BARRI, SON MALALS I CAL TRACTARLOS COM LO QUE SON.
RECORDOR AMB DOLOR ELS DIES DE REPARTIMENT DE LA BETADONA AL CAP DE LISBOA. ALLO ERA INTOLERABLE, QUIN ESPECTACLE¡ ATRACAMENTS ...COLAPSAS DE GENT A TERRA AL CARRER..PER FAVOR MES CONEIXAMENT¡ I MEINYS SNOBISME
JUGANT AMB BCN.