divendres, 23 de gener del 2009

Ludoteca El Galliner

Demà dissabte entre 10.30 i 13.30 s’inaugura el nou espai de la ludoteca El Galliner d’Horta. La nova seu es troba a la Plaça Santes Creus, i de fet es tracta del trasllat de l’antiga ludoteca municipal que estava al Centre Cívic Matas i Ramis. Això permetrà que el Centre Cívic guanyi espai per a les activitats i entitats en un barri com el d’Horta que té una intensa vida social i associativa. A nivell de la ludoteca el canvi permetrà la millora de les instal·lacions i per tant un millor servei, però també l’augment de places. Concretament una de les millores més significatives és la franja 12-16 anys. Creiem que és necessari fer un treball molt intens en aquesta franja d’edat, que ja no vol tenir un lleure molt dirigit però que alhora encara no té els mitjans per fer el seu propi lleure. Cal ofertar espais per garantir un lleure educatiu i de qualitat per aquests nois i noies. És precisament una de les franges d’edat que a vegades poden quedar descobertes d’atenció pública al navegar entre la ludoteca (massa infantil) i els equipaments joves (per a massa grans). El barri d’Horta té una gran capacitat d’ús cívic dels seus equipaments, constantment està en expansió, això és una mostra de dinamisme que pocs barris tenen, i alhora no té facilitats pe disposar de sòl d’equipaments. És per això que cal fer sempre encaixos difícils, és per això que no sempre els equipaments poden tenir la superfície desitjable. Però Horta, creix en equipaments. En pocs anys hem inaugurat un Casal de Gent Gran, una Biblioteca i una nova ludoteca. Hem adquirit per a equipament l’antiga sala de lectura del carrer d’Horta. El Centre Cívic guanyarà espai per a les entitats. I el complex esportiu d’Horta es remodelarà integralment.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Hola Pere,

Encara no he visitat a fons la ludojove, hi hem d'anar amb el consell un divendres però tenim certs dubtes...

La franja 12-16 ha estat atesa des de sempre per les entitats de lleure educatiu. L'altre dia parlant amb una persona del districte ens van dir "hi haurà la wii, la play,... i de tant en tant faran activitats...".

Com et deia, he d'anar-ho a veure. Però si tot el que l'Ajuntament pot proposar a aquesta franja són wii's i play's ens equivocarem.

Hem de potenciar un oci diferent.

No crec que sigui just que les entitats que ja treballen aquesta franja no tinguin prou espai per fer-ho bé mentre l'ajuntament ofereix wii's...

Alhora, al plenari del districte on es presentaven els 12-16's l'Elsa en resposta a una intervenció meva va dir que a l'hora de definir el model d'espai 12-16 i això caldria parlar-ne, el districte i el Consell, en tant que representant i aglutinador d'entitats que treballen i coneixen la realitat d'aquests pre-joves.

Aquest procés no s'ha fet, ara caldrà que participem en el dia a dia de la ludojove i entre tots anar-la tirant endavant.

PAU