dimecres, 29 d’octubre de 2008

Pla de Montbau

El barri de Montbau és apunt d’iniciar la remodelació del seu principal espai públic, el Pla de Montbau. La finalització de les obres coincidirà gairebé amb l’inici de la celebració del 50è aniversari d’aquest barri del nord del Districte. Un barri residencial, construït amb uns criteris urbanístics força acurats per l’època en que es va construir. El projecte de remodelació del Pla de Montbau bàsicament ha de recollir al meu entendre tres criteris importants. En primer lloc no modificar substancialment el disseny urbanístic d’aquesta gran plaça, cal mantenir el seu esperit. En segon lloc millora el seu paviment (molt malmès) i la seva accessibilitat. I en tercer lloc no permetre, en cap cas, l’accés i estacionament de vehicles. Crec que si no aconseguim mantenir aquest darrer criteri la degradació de l’espai serà constant i perdrem una gran oportunitat de fer més amable aquest espai públic. La decisió de posar àrea verda al barri ajudarà en aquest sentit. És cert que el barri de Montbau pateix la pressió d’aparcament gratuït que busquen nombrosos vehicles que van a l’Hospital de la Vall d’Hebron, de Sant Rafael o a Llars Mundet. L’Àrea Verda permetrà guanyar molt espai d’aparcament per a residents i per tant no estarà justificat en cap cas que es pugui aparcar als espais públics que han de ser per a vianants. Cal posar les mesures necessàries per garantir l’accés per emergències i per garantir unes bones condicions de càrrega i descàrrega per tal de no penalitzar el necessari comerç del barri, però a vegades les apostes per la peatonalització no agraden a tothom i davant d’això cal mantenir uns criteris clars. És cert que el barri de Montbau té molts espais públics però crec que ens equivocaríem si permetem que el principal espai de trobada cívica del barri no sigui un espai lliure de vehicles. Quan es dissenya un espai no tan sols hi ha criteris tècnics, sinó que hi ha voluntats i prioritats polítiques que també han de marcar el disseny. Ens hem de posar d’acord en aquests criteris perquè a més en aquest cas l’equip tècnic que hi ha al darrera del projecte és un gran equip. Guanyem espais per a la gent.

2 comentaris:

dory ha dit...

Hola Pere:
Me ha encantado tu articulo basicamente por dos motivos esenciales soy trabajador del hospital vall d´hebron y gracias a esta medida basicamente recaudatoria por parte del ayuntamiento me obligais a mi y a una importante numero de trabajadores a no llevarme el coche ,a levantarme 1 hora antes , a tener que dejar a mi hijo en el comedor porque ya no me dara tiempo de irlo a buscar, has pensado en los inconvenientes de quien va a trabajar y viene de fuera?, en que los trabajadores tenemos algun derecho?
dado la complejidad de los horarios?
en que el barrio subsiste economicamente tambien gracias al personal sanitario y no sanitario?
(bares, restaurantes,peluquerias tiendas etc..)no pedimos estacionar gratuitamenrte si no que se nos tenga en consideracion.

gracias de todo corazon

Anònim ha dit...

Si vius al Poblenou que col....fas xerrant de Montbau?? Arregla les coses a casa teva abans de venir a tocar-nos els nassos a Montbau.