dissabte, 18 d’octubre del 2008

Mas Guinardó

S’han iniciat les obres de remodelació del Mas Guinardó i els seus entorns. El Mas Guinardó és un edifici molt interessant sobre de la plaça Frederica Montseny que té una importància cabdal en la història del barri del Guinardó. Fins ara el Mas Guinardó ha estat gestionat per l’Associació de Veïns i Propietaris del Mas Guinardó, tot i ser un equipament públic. La necessitat d’afrontar importants remodelacions en l’edifici, molt malmès, va obrir la porta a negociar els nous usos del Mas Guinardó. D’aquesta manera, tot i que es respecten espais per les entitats actualment usuàries de l’equipament, es crea un Casal d’Entitats que permetrà acollir a un bon nombre d’entitats del barri per tal de poder fer les seves activitats. I sobretot haurà de permetre créixer al barri en nombre i tipologia d’entitats, que bona falta fa. El nou equipament disposarà de sala d’actes, sala polivalent, sales de reunions, despatxos, magatzems per a les entitats i una terrassa molt atractiva. Això ha de permetre sobretot dinamitzar el moviment associatiu del barri. Noves entitats, noves formes de fer associacionisme i a més fer-ho en equipaments públics en condicions i començant de nou. L’entorn també es reforma potenciant les pistes de petanca i bitlles amb equipament i establint una nova relació entre el Mas i l’entorn. Durant prop de 2 anys estarem d’obres, el pressupost de remodelació del Mas Guinardó supera els 5 milions d’euros. Tot això no tindrà sentit si no aconseguim dues coses. La primera és el respecte arquitectònic a una peça única arquitectònica. La segona és la revitalizació d’un barri que necessita enfortir i renovar el seu moviment associatiu.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hi ha una dita castellana que diu: "El que mucho abarca, poco aprieta". Crec que amb el Mas Guinardó està passant més o menys el mateix. Parlo d'oida i potser fico la pota, pero m'han comentat que aquelles entitats que aconsegueixin "espai" després de la reforma, no tindran gaire més que un espai a un armari i possibilitat de reunir-se, pero de forma programada, ja que l'espai de reunions serà compartit.

Si aquestes dades son certes, serà el café per a tothom que tant es critica desde Catalunya cap Espanya, pero a nivell Barri del Guinardó i en comptes de tenir un parell, tres o les entitats que es puguin contentes, continuarem poc més que com estem ara.

Si l'espai té limitacions, s'haurien d'acceptar, i si el teixit associatiu del barri es molt dens i necessita d'espais, potser s'hauria de construir un espai dedicat exclusivament per a entitats tal com s'ha fet a d'altres barris de BCN, com Sant Andreu, Poble Sec, Sant Martí, Ciutat Vella, etc.

Pere Nieto ha dit...

No sé de quins espais parles als altres districtes, però t'asseguro que aquest serà privilegiat. Conec Sant Martí i no sé a quin espai et refereixes, l'hotel d'entitats crec que no és un bon model i potser et refereixes a l'espai de l'Orfeó Martinenc recentment inaugurat, però llavors és un espai provat, no públic. Crec que no es pot comparar amb gairebé cap espai actual. Una entitat es podrà reunir, podrà guardar el amteiral "d'oficina", podrà guardar altres materials a magatzem, podrà fer servir una sala d'actes en magníficques condicions (amb calendari evidentment)... De veritat que els recels que hi ha crec que són exagerats.