dilluns, 14 de juliol del 2008

Cas Vilaró

Algú haurà de prendre decisions importants quan es demostri la versió real del cas Vilaró. Si no és cert que el cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona estava, amb motiu dels greus incidents de celebració de l'Eurocopa a la Plaça Espanya i que va rebre accidentalment una pilota de goma, la imatge de l'Ajuntament de Barcelona i de la Guàrdia Urbana haurà quedat greument afectada i caldrà prendre decisions importants per tal d'ajudar a restablir aquesta imatge. Perquè seria gravíssim que el cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona mentís sobre l'incident i que a sobre imputés les culpes a un altre cos de seguretat. Perquè seria molt greu que des de l'Ajuntament es falsegés un informe tan important com aquest. Ja ha estat un error no informar amb transparència i agilitat, però una cosa és equivocar-se en com informar i una altra manipular greument la informació. Però jo crec la versió oficial.

Què passarà però si es demostra que la versió oficial és certa? Qui dimitirà? Qui assumirà responsabilitats per crear dubtes en un tema tan delicat? Qui assumirà la gravetat de dir que aquest senyor estava en "una casa de barrets" i no assumint la seva responsabilitat? És obvi que la funció de l'oposició i dels mitjans de comunicació és aclarir les coses i demanar transparència, però no ho és donar informacions falses, insultants i greus.

Espero que s'aclareixi plenament el cas. Curiosament alguns dels mitjans que han donat versions radicalment oposades avui sols parlaven ja de que l'Ajuntament admet el seu error en no donar informació. Les dades definitives del cas haurien de ser clares i inequívoques i en funció d'això algú haurà d'assumir el seu insultant ridícul de faltar a la veritat. I no és tan sols per saber si el senyor Vilaró, que em mereix tot el meu respecte, estava de gresca o treballant, es tracta que hem de confiar plenament en la versió oficial d'uns incidents molt més greus del que en un principi se'ns va voler fer veure.

3 comentaris:

Jordi Coronas i Martorell ha dit...

Els grups de l'oposició s'han limitat a demanar una informacíó clara i concreta. En cap cas han donat informacions ni falses ni vertaderes, en tot cas han estat els mitjans de comunicació. Tot i que potser d'haver tingut una informació transparent des del primer moment,no s'hauria arribat a aquesta situació.

Anònim ha dit...

Jordi, una cosa és demanar explicacions, que em sembla bé que es faci, només faltaria, i l'altre és donar, per dir-ho de manera suau, noticies no ajustades a la realitat, tal com ha fet algú que sembla que va fer investigar l'assumpte a uns investigadors (?) privats.

Desprès de les declaracions d'avui, tant del Sr. Vilaró als Mossos com de les persones que van estar amb ell el dia dels fets, sembla que la cosa ha quedat suficientment aclarida.

Pere Nieto ha dit...

Jordi, si no m'equivoco un grup de l'oposició ha arribat a contractar una empresa privada d'investigació. No parlo d'ERC, però ho sento crec que hi ha manca de serietat.