dijous, 22 de maig del 2008

Futur del govern a BCN

Ahir vaig assistir a la roda de premsa de balanç del grup municipal d'ICV-EUiA del primer any de mandat municipal a Barcelona. Imma Mayol va destacar els principals reptes obtinguts per l'actual govern, en un marc de dificultat objectiva de treball com és governar en minoria. Avui no em centraré en el balanç del primer any de mandat sinó en les possibilitats de governar. Imma Mayol va deixar prou clara la nostra postura. La primera opció que tenim com a ICV-EUiA és la de consolidar un govern d'esquerres a la ciutat amb la presència d'ERC. Per fer aquesta opció ICV no serà cap obstacle ni impediment, al revés, seguim creient que és l'opció més coherent. La segona opció és la de garantir un pacte de governabilitat amb ERC. És a dir que sense incorporar-se al govern es puguin establir bases sòlides per tirar endavant alguns dels principals reptes de la ciutat. I la tercera opció és la de seguir governant en minoria. No és l'opció que volem però és una opció possible i democràtica. La nostra aposta és senzilla, sols contemplem acords estables amb ERC. Ara cal posar-hi fil a l'agulla i no posposar més enllà de l'estiu la decisió. La incertesa no ens ajuda, per tant la decisió ha de ser molt propera. En qualsevol cas seguirem treballant per avançar en la millora de la ciutat.

1 comentari:

les hores i els dies ha dit...

Ja no hi ha sequera. Ho diuen Narcís Prat, Pedro Arrojo, els pagesos, la gent, el sentit comú, la terra amarada d`aigua.
Derogació del decret.
Tampoc hi ha garantides places d`escola infantil de 0 a 3 anys per tothom i no es fa pas un decret.
El Conseller ja ho ha arreglat, amb les seves pregàries a la Mare de Déu de Montserrat. Ara pot anar-se`n tranquil cap a casa i deixar que ICV remunti, que ens fa falta.