diumenge, 4 de maig del 2008

Carmel. S'ha negociat?

Com a prèvia m’agradaria dir que qualsevol procés participatiu és millorable i que en el fons si es valora si ha estat bé és pel resultat final i no pel propi procés. Per tant és obvi que el procés participatiu per la MPGM del Carmel no ha estat un èxit, però crec que val la pena fer constar alguns elements. Amb la creació de l’Agència del Carmel es va decidir crear una comissió de seguiment que treballés tots els temes derivats d’aquesta Agència. Aquesta comissió es va crear amb el suport de la majoria dels grups municipals i sense vots en contra. Està integrada per:

- tots els grups municipals
- l’Associació de Veïns
- Projecte comunitari de Carmel Amunt
- Entitat Sense Traves
- Parròquia del Carmel
- Comerciants Carmel Centre i Mercat
- Veïns a títol individual

Entre els veïns individuals cal destacar alguns amb una ampli currículum de treball al barri (Paco Rosales, Paco Rodríguez, Ferran Torrent ...) i d’altres que van ser afectats directes de l’esvoranc del Carmel i que van jugar un paper destacat (Salvador Rojas, Pedro Garcia ...).
La comissió ha pogut treballar i en cap moment va fer un sol questionament del mètode de treball, insisteixo, amb la presència de tots els grups municipals. I algú és capaç de dir que aquesta comissió no és representativa? El procés estava ben plantejat, la voluntat de treballar i escoltar era clara. De fet cal recordar que tots els posicionaments públics veïnals han demanat una aprovació ràpida del Pla. Cal refer ponts i des del Districte farem el que calgui, però a vegades cal recordar com s’han fet les coses i amb quina voluntat.

1 comentari:

Novalbos ha dit...

Hola Pere:
Como miembro de la comisión del AERI, te comento que, me ha parecido bien el acuerdo tomado, solo comentarte que, después de Sant Joan, se convocara otra reunión donde ya con más datos podamos debatir los pos y los contra, ya en su día lo comentaremos más detalladamente.
Saludos.