dilluns, 18 de febrer del 2008

Jo faré vot útil

El vot útil és aquell que fa que les persones que l’exerceixen es sentin còmodes, representades i això els hi permeti seguir creient en la democràcia i en el paper dels partits polítics. És útil votar a unes eleccions generals per evitar un mal major? Hi ha coses que crec que no són ètiques. Cal respectar el vot de tothom i qui no consideri que ha de ser així que demani canviar la llei electoral. No es pot demanar el vot per Zapatero apel·lant al vot útil, no es pot confondre a la gent dient que aquells que volen a ZP de president abans que Rajoy sols poden votar socialista, no es pot dir que es condicionarà el president d’Espanya a que a Catalunya governi la llista més votada. Tot això són, al meu entendre, trampes. Que parlin clar, que diguin que l’actual sistema no els hi agrada i que hem d’anar a un sistema absolutament de bipartit. O bé que diguin molt clarament que demanen el vot a la gent d’ICV i d’IU però que en cap cas pactaran amb CIU. Si després de les eleccions del 9 de març ZP no pot seguir sent el president alguna cosa molt greu haurà fallat i no serà els vots a IU, ICV, Chunta, BNG, ERC ... Hi ha molta gent en aquest país i a la resta de l’estat que volen apostar per un govern d’esquerres. Ara cal treballar a fons fins el dia 9 per explicar a la gent les nostres opcions, per convèncer que això és possible i que per tant la gent voti lliurament a qui cregui millor. Si tota la gent d’esquerres a Catalunya i a Espanya voten a la força política que creuen que millor els representa, els propers quatre anys tindrem un president d’esquerres i a més amb polítiques d’esquerres. Què hi ha més útil que això?

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Això és pura demagogia. Cal votar socialista si no volem que les dretes governin. el Herrera pot ser molt simpàtic pero no es qui frenarà al Rajoy, sols ho pot fer Zapatero. O és que creus que el Llamazares serà president?

Pere Nieto ha dit...

Si allò que jo plantejo és demagògia què es pot dir de la teva proposta? Jo no aspiro a que Llamazares o Herrera siguin presidents, jo aspiro a un govern d'esquerres. Això és el que ens diferencia.

Izan ha dit...

Pere, el comentari de l'anònim demostra dues coses, o és un simpatitzant socialista i ja li va bé aquest discurset, o que s'ha deixat contaminar per aquells que volen fugir de la realitat social, diversa i plural d'aquest país. Sí, és una visió reduccionista de la realitat social i política, I això afavoreix a dos grans partits en un debat "vótame porque viene el lobo" o " este quiere tensión". Una qüestió dubitativa? no pas, és una visió simplista, substancialista i infantil de malinterpretar la realitat. Un exemple clar, has vist la diferència entre les enquestes públiques i les privades? Això ho diu tot, el PSOE necessita mobilitzar a la gent que es va moure després de l'11M i aquella gent d'esquerres que va confiar que el PSOE era socialista, obrer i amb una altra noció d'Espanya. Ha defraudat a uns i altres, per tant, de manual, els interessa aquesta visió, que també afavoreix al PP, perquè redueix tot a 2. Sino mira els debat de Tele 5. ( per cert els hi fet una carteta... que no han publicat of course).
A més, el més important no és si guanya Blanc o Negre, sinó amb qui pactarà, perquè l'Estat de Benestar, si, això, està en joc. Ara està tocat, però pot ser que l'acabin d'enfonsar.

Salut