dijous, 10 de gener del 2008

Font d'en Fargues



Ahir dimecres l’Alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i la Regidora del Districte, Elsa Blasco, van visitar el barri de la Font d’en Fargues. Era el primer cop que l’alcalde visitava el barri amb una àmplia passejada i amb una posterior trobada amb representants de les principals entitats. A la foto podeu veure a Jordi Hereu, Elsa Blasco i Lluís Vila, president de l'AVV. Va ser una visita realment interessant. Vam començar fent una petita trobada a la Casa de los Navarros, entitat amb una gran voluntat d’anar formant part de la vida del barri. Posteriorment vam passejar, acompanyats de representants de l’AVV i vam poder veure alguns dels principals temes que afecten a aquest barri. Un dels temes que més incidència fa l’AVV és el patrimoni cultural i històric i per tant, vam poder parlar sobre Can Fargas ha de ser pública. L’alcalde i la regidora van poder veure els jardins de la masia des d’una casa particular i comprovar així la necessitat d’obrir els jardins al públic. Posteriorment també vam veure l’estat del torrent de Can Carabassa, que la gent del barri demana recuperar en el marc d’una ruta de l’aigua, que recordi la importància d’aquest tema en el passat dels nostres barris. Un altre dels temes que vam podem comprovar és la necessitat de millorar l’accessibilitat a llocs tan importants com la plaça de la Font d’en Fargues, la plaça de la Font de la Mulassa o la davallada de Gallecs. L’altre gran tema que va aparèixer al llarg de la visita i la trobada va ser el tema del transport públic i la indisciplina viària. També vam poder tractar breument el futur d’alguns dels afectats pel projecte del Parc dels Tres Turons. La trobada amb les entitats es va fer dins del Casal de la Font d’en Fargues que en principi ja serà plenament municipal a partir del proper mes.
La gent de la Font d’en Fargues va saber expressar ahir a la seva trobada amb Jordi Hereu i Elsa Blasco el seu model de barri i el seu model de ciutat. Ho van fer amb claredat i contundència i alhora amb elegància. Cal valorar el moviment associatiu actiu, participatiu i còmplice. Cal trepitjar tots els barris amb la gent que hi viu per conèixer quins són els encants i els problemes de cada barri. Ahir va ser una bona oportunitat en aquest sentit. Podeu conèixer més sobre el barri i les seves entitats al portal de la Font d’en Fargues que han impulsat.

2 comentaris:

Ivani ha dit...

Hola Pere. Sóc l'Ivan Iniesta, veí de la Font d'en Fargues, vocal de la comissió pels Tres Turons de l'AAVV i afectat directe per aquesta situació. Vaig estar a part de la passejada i a la trobada al Casal amb l'alcalde i la regidora i certament en vaig sortir molt satisfet de la proximitat que van mostrar tots dos amb els veïns que hi vem voler participar activament. És d'agraïr una política de tanta proximitat com la que realitzeu i us animo a continuar en aquesta línea, tots en sortirem beneficiats. Molta sort i una abraçada.

Pere Nieto ha dit...

Crec que tothom va saber estar al seu lloc. La gent va poder reivindicar i defensar els seus drets. L'Elsa i el Jordi Hereu van poder escoltar i explicar els seus punts de vista. A vegades la pol´tiica també té aquests moments però no es coneixen prou. Per això moltes vegades al meu bloc explico aquestes coses. Gràcies per tenir també aquesta capacitat de saber valorar a la gent en funció de la seva feina i de la seva actitud al marge de conflictes concrets que ens afecten