dilluns, 12 de novembre del 2007

Chávez, maleducat o valent?

L'incident d'aquest cap de setmana a la cimera iberoamericana és digne d'un guió del Polònia, però tampoc se'm fa fàcil analitzar-ho a fons. La primera reacció va ser pensar que no es pot tolerar el que va dir Chavez sobre Aznar, tot i ser l'Aznar. La diplomàcia i la política exterior requereixen majors dosis de prudència i bona educació. No m'agraden els excessos d'Hugo Chávez. El trobo exageradament messíes, tot i reconèixer alguns dels seus avenços socials i polítics, però també veig les seves actituds amb determinats sectors de la premsa i l'oposició. Recordo per exemple una interessant conversa que vaig poder tenir amb Luis Eduardo Aute al voltant d'Hugo Chávez. Ell el defensava de forma molt més clara. Tornant a l'incident de la cimera però, poc a poc he anat canviant de criteri. Pel que he vist Chavez s'ha referit a Aznar com a feixista. Tan greu és? Podem compartir aquesta i altres cimeres amb presidents que mantenen la pena de mort, que han ordenat repressions o que van inventar-se guerres terribles i en canvi ens aixequem i marxem si li diuen feixista a Aznar? I per acabar a lo bruto no barregem les coses. Que Aznar fos escollit democràticament no vol dir que la seva actuació ho fos. Ara no ho valoraré. Però si per exemple Le Pen fos escollit president de França en unes eleccions democràtiques dixaria de ser feixista. I per no parlar de Putin o Bush. I per cert el Rei que es calmi, aquesta no pot ser la imatge d'un cap d'estat.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

El rei demostra ser igual de maleducat que el Chávez.

Unknown ha dit...

potser és maleducat i valent...

Jo el que tinc clarissim és que una persona que l'únic que s'ha de preocupar és el protocol i donar la mà i on s'ha de posar cadascú a una foto, com pot anar-se-li tant la olla?!?!

Una cosa que fa i no en sap...

Visca Maria Antonieta!!!

PAU

Anònim ha dit...

Cadascú fa el seu paper.
El fatxa populista vol treure rendibilitat amb la seva infantil impertinència.
El governant vol preservar la imatge del seu país i la pròpia.
I el cap d'estat vol aprofitar l'oportunitat de significar-se.
Tots contents. I nosaltres discutint del sexe del àngels, com sempre.
Què babaus som.

Anònim ha dit...

Pere:
Que el rellotge del blog marqui horari del Pacífic és per despistar, o què?

Pere Nieto ha dit...

Petre,

ja m'ho miraré amb calma això de les hores, però en el fons ja m'estaria bé que reflectís l'hora "d'un pacífic"

Anònim ha dit...

Hola Pere, i lectors del blog. No seré pas jo qui digui res a favor de la monarquia. Però tot i que el Chavez, com bé dius Pere, ha remogut cosetes socials i d'altres que en principi haurien de contribuir a millorar la qualitat de vida dels ciutadans de venezuela, aixó no acaba de ser cert. Amb la seva actitud de totpoderos salvador dels països llatins, l'única impressió que en trec (i no només degut a les imatges d'aquests dies) és que simplement és un dictador més (populista si vols). Aquell que dirigeix un país i és dedica a tancar mitjans, empreses, a tenir manifestacions quasi a diari (i no dels sectors burgesos de la societat justament) a reprimirles amb violencia contundent i a tenir els militars ben aprop, s'allunya molt del que entenc com un politic amb politiques socials.

Quan cremes un arbre, no ho arregles plantant-ne un altre.

Salut
Joan

Anònim ha dit...

sou una colla de cabrons fills de la gran puta
espero que algun dia rebeu les osties que ens he fotut avui al centre de barcelona

estalinistes de merda

(i visca chaves)

Pere Nieto ha dit...

Ho sento però l'objectiu d'aquest blog no és discutir en aquests termes.