dilluns, 15 d’octubre del 2007

Medi Ambient i Urbanisme

Avui és el dia en que blogs de tot el món parlarem sobre Medi Ambient. No és un tema que conegui en profunditat, per tant el primer que us recomano és que aprofiteu avui per mirar a fons a la xarxa de blogs, segur que trobareu moltes coses. interessants sobre ecologia i medi ambient. Per exemple un blog que m'agrada molt en temes medioambientals és el del Carles Sampietro.
Un dels temes que potser tenen més repercusió en el medi ambient és l'urbanisme, i en canvi se'n parla molt poc. Tres idees esquemàtiques. Primera el model de ciutat mediterrània, compacta i amb diversitat d'usos és un model a seguir. Una ciutat on viure, treballar i gaudir del lleure sense haver de recórrer grans distàncies. Segona una ciutat que pugui administrar els seus propis residus. Cal dignificar les infrastructures medioambientals sense expulsar-les de la ciutat. Com explica Ramon Folch amb aquestes infrastructures hem de fer com quan les cases van passar de la comuna al lavabo i ara són una de les peces de més disseny de les cases. Percera idean cal crear espais verds que no siguin simples oasis. Cal apostar per espais verds amb potencial real per permetre el desenvolupament d'ecosistemes que no es poden desenvolupar a la ciutat ni a un parc plenament urbà. En aquest sentit a Horta-Guinardó farem una aposta important al Parc dels Tres Turons. I d'això n'haurem de parlar.

6 comentaris:

Carles Sampietro Lara ha dit...

Hola Pere

Ara feia molts dies que no participava en el teu bloc...

M'alegra que t'hagis sumat en aquesta iniciativa del bloc Action Day sobre medi ambient.

Et vaig llegint.

Salutacions!!

Pere Nieto ha dit...

Quan a primera hora del matí he vist que no havies escrit encara sobre medi ambient m'he acollonit, he pensat que em faries quedar malament. Al final però ja he vist que com sempre aportes molta informació als temes medioambientals. Avui t'havia de citar.

Marc ha dit...

Jo no he fet cap post de medi ambient perquè m'he passat el dia reparant maquinaria en una planta de reciclatje de vidre... i ara que contesto e-mails he aprofitat per donar un cop d'ull al blog...
en fin, que tinc pressa i no puc fer res, però al menys deixo constància de que hi he pensat.
Salut!

Carles Sampietro Lara ha dit...

Ja ja ja... Molt bona.

La veritat és que fins a mig_dia no m'he possat a escriure'l.

Avui m'has adelantat.

Ciao.

Carles Sampietro Lara ha dit...

Al final hem estat 4 ecosocialistes les que hem fet que ICV hagi estat representada en aquest acte virtual: la Marta Ribes, en Joan San José i Bonaventura, tu i jo.

Sent el partit verd (en el sentit estrictament ecològic) per excel•lència m'esperava una major participació dins la blogosfera ecosocialista.

En fi...

Toni Salado ha dit...

La veritat és que no ha tingut massa repercussió en general el Blog Action Day...Però mira, a mi m'ha servit per fer proselitisme de les iniciatives que fa una de les nostres conselleries...