dimecres, 17 d’octubre del 2007

Prioritats mandat a Horta-Guinardó

Ara que ja hem començat a treballar el procés participatiu del Pla d’Actuació del Districte m’agradaria establir 10 prioritats que si al final del mandat s’han dut a terme seran fonamentals per fer una valoració positiva del mandat 2007-2011. He posat 5 prioritats vinculades al urbanisme i 5 prioritats vinculades a l’atenció a les persones.
Prioritats vinculades al Urbanisme
Acabar el planejament del Parc dels Tres Turons i començar actuacions públiques a l’entorn més proper a Can Baró. Aquest planejament ha d’incloure un parc central lliure d’habitatge i unes bones condicions de reallotjament per a les famílies afectades.
Desenvolupar al màxim l’illa d’equipaments de la UA3 del Mercat del Guinardó i aprofitar aquest desenvolupament per generar un impuls d’aquest barri avui dia massa degradat.
Desenvolupar els Plans Especials de Millora Urbana de la Clota i Teixonera com a forma d’anar concretant la modificació del Pla General Metropolità de la Vall d’Hebron, generant nou habitatge públic.
Dur a terme el planejament al Carmel a partir de la revisió dels PERIS, dotant al barri d’espais lliures d’ús públic i millorant els seveis i la mobilitat al barri.
Enderrocar el viaducte de la Ronda del Guinardó i permetre una millor mobilitat a peu dins del Baix Guinardó.
Prioritats atenció a les persones
Desenvolupar el Pla d’Equipaments d’Horta-Guinardó i fer la seva revisió, amb participació ciutadana, a finals de mandat.
Impulsar totes les polítiques d’atenció a les persones derivades de les noves lleis de Serveis Socials i Dependència, universalitzant l’atenció a les persones amb dificultats.
Política activa d’eliminació de tota mena de barreres, tant les arquitectòniques (posar escales mecàniques al Carmel, Guinardó, Teixonera...) i les socials (desenvolupant programes educatius)
Desenvolupar la participació al Districte, recuperant la confiança mútua amb tot el moviment associatiu allà on s’hagi malmès i impulsant un paper més actiu dels consellers i conselleres del Districte.
Dur a terme campanyes de recuperació de la identitat dels nostres barris i del patrimoni (bateries antiaèries, ruta de l’aigua, carrer Aiguafrega, camí de la Llegua ...)

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Puc afegir-hi elaborar un Pla Director de Joventut del Districte, tot seguint el que marca el Pla Director de Joventut de BCN (acció 408) i com a resultat del Procés Participatiu per a la definició de les Polítiques de Joventut al Districte realitzat al mandat passat?

Alhora, també, dur a terme tot allò marcat al Pla Director de Ciutat en que els Districtes estan implicats...

Ja parlarem, que no és l'únic que hem d'afegir al PAD...

El Consell de Joventut seguirà treballant per la Joventut del districte i pel districte (de forma més genèrica) de manera constructiva i decidida.

La manera de potenciar la Participació és dotar-la de poder decisori real, cal que els Consells (ciutadà, de centres...) siguin elements decisors de veritat.

Aquest mandat, el Consell Ciutadà tindrà molta feina, i caldrà fer que aquesta és tradueixi en fets, la participació de la gent (sobretot la no associada, que és qui costa més mobilitzar...) s'ha de convertir en accions concretes o no es donarà aquesta participació...(crec)

Tot i això, crec que el procés participatiu hauria de ser més llarg, no és culpa de les associacions que enguany el govern hagi començat a treballar més tard... El termini d'aportacions no hauria d'haver-se vist mermat per aquest fet...

Bé, en seguim parlant i debatint...

PAU

Pere Nieto ha dit...

Veig que vas per feina. Molt bé. Hem d'aconseguir fer feina aquest mandat i això és responsabilitat de tota la gent implicada.