dimarts, 9 d’octubre del 2007

Ernesto Che Guevara

Avui fa 40 anys de l'assassinat del Che. Hi ha moltíssimes iniciatives d'entitats, partits i particulars que aquests dies i al llarg de tot l'any estan recordant la seva figura. Jo no conec en profunditat la seva figura i hi ha gent que per tant podrà fer millor aquest paper, per exemple podeu visitar el blog ara mateix o el del meu amic Toni Salado on ens porta a una interessant web que ha fet EUiA. De totes maneres volia sumar-me a l'homenatge i recordar qui ha estat sempre al capdavant de les lluites per l'emancipació dels pobles i de les perosnes, qui ha estat sempre al capdavant de la defensa dels drets humans, qui ha estat sempre fent que la nostra societat avnci amb l'objectiu de reequilibrar les riqueses ... aquest cap de setmana Felip Puig, de CIU, ha dit que el Pacte Nacional per l'Habitatge conté elements comunistes, i ho ha dit despectivament. Avui en memòria del Che Guevara i de tota la gent que com ell ha lluitat per un món més just, és un bon moment per pensar cap a on anem i què podem fer les esquerres avui per seguir lluitant per aquests objectius.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Per a molts de nosaltres les notícies que arribaven de la lluita del Che Guevara com un segon Bolivar ens van injectar molta il·lusió i esperança en un món més just i equitatiu.
I sobre el que podeu i he de fer les esquerres és el que ja esteu fent amb les polítiques socials més agosarades els hi diguin com vulguin els de la dreta.
Salut

Toni Salado ha dit...

Crec que el millor homenatge al Che es reivindicar els seus valors i objectius, adaptant-los en les formes i mitjans a la societat que ens ha tocat viure. Es la manera de desmitificar i de donar mesura humana al nostre programa polític, allunyant-lo del determinisme històric i de la verborrea pseudorevolucionària que tant mal ens fa de vegades.

Estela ha dit...

Pere tot i ser regidora de Ciu( això sí, vaig entrar amb el grup però em vaig presentar com independent ja que comparteixo moltes idees d´esquerres sobretot en política social.Diguem que formo part de la plataforma més progressista de ciu.)no tots pensem de la mateixa manera que en puig i vull comentar-te que aquest estiu a Cuba vaig estar al mausoleu del Che i em va encantar.En general em va agradar tot, el museu ,les tombes...una passada , era com sentir la seva ànima allà dins.

Anònim ha dit...

El Che Guevara va ser un assassí despiatat, i titllar-lo de defensor dels drets humans és poc més que un despropòsit. El Che no només va matar militars i "reaccionaris", també civils innocents que l'únic "dolent" que van fer va ser no estar d'acord amb els ideals i procediments comunistes. Alguns nens van morir a les mans del Che.
Memòria històrica ja! Comunisme mai més!

Marchelo ha dit...

Ei hola!

acabo de trobar el teu bloc buscant per internet coses sobre Che: el argentino... tinc un bloc de cine, www.marcheloswei.blogspot.com, t'invito a passar-t'hi, he comentat aquesta pel·lícula entre moltes altres!!

salutacions!