dilluns, 22 d’octubre del 2007

ERC

La conferència nacional d’ERC ha posat de nou sobre la taula, dues de les característiques més destacades del funcionament intern del partit. Per una banda la seva capacitat de sorpresa tenint en compte que la militància realment pot canviar el guió previst i per altra banda la difícil governabilitat d’una formació política com aquesta. Hi ha gent que planteja que el funcionament intern d’ERC és una mostra clara de la democràcia interna que ha de tenir un partit, jo sincerament ho poso en dubte. L’autèntica democràcia interna es basa en poder escollir una direcció i una estratègia quan hi ha un Congrés i respectar la capacitat que ha de tenir aquesta direcció per tirar endavant el seu projecte polític. I si cal es canvia la direcció. Gestionar el dia a dia des de l’assemblea dificulta molt la gestió de l’organització i dóna lloc més a l’estratègia que a la gestió a llarg termini.
Quan més del 40% de l’organització li demana a la direcció que es replantegi el seu paper dins del govern de la Generalitat i sols un 50% pelat no dóna suport a aquesta proposta el paper de la direcció no és senzill. Molt possiblement caldrà molts gestos per marcar diferències en el govern, i més quan ens acostem a unes eleccions generals. Per tant el que sortirà, possiblement, de la conferència nacional d’ERC no és un canvi d’estratègia política, sinó un augment dels gestos de cara a la galeria. Potser m’equivoco però crec que darrera les votacions de dissabte hi havia molts elements en joc i massa estratègia. Per exemple no tinc clar on ubicar en el futur a Uriel Bertran.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Com sempre aquest d'iniciativa dona lliçons de democràcia

Anònim ha dit...

Un exemple a seguir, no com vosaltres que feu de la democracia participativa una burla a la vostre militancia i electorat.

Coordinadora d'Entitats de Can Baró ha dit...

i quina és, anònim, la teva manera de fer democràcia participativa, amagan-te darrera l'anonimat? la teva democràcia participativa passa per la crítica negativa i sense fonaments?
Estic completament d'acord amb les discrepàncies i les diverses maneres de fer, però almenys exposales, culleres!

Pere Nieto ha dit...

No tinc cap intenció de donar lliçons. vull opinar i debatre. Jo no dic que ICV ho faci tot bé, per exemple l'altre dia vaig plantejar que fer primàries amb un sol candidat em sembla innecessari i que és falsa participació. Si algú es pensa que això és un blog oficialista i de crítica sols als altres em sembla que m'ha seguit poc.