dimecres, 10 d’octubre del 2007

Borbons

Les protestes antimonàrquiques no han tingut una gran participació social i en canvi han aixecat una gran polseguera mediàtica , política i judicial. D’entrada ja vull dir que trobo absolutament injustificable la persecució penal d’aquests fets. Dóna la sensació que hi ha jutges amb massa interès per fer bullir l’olla de la polèmica política. I com a segon element previ tornar a deixar clar, com ja he fet anteriorment en aquest blog, el meu profund republicanisme.
De totes maneres sols vull fer una breu reflexió sobre alguns dels motius que han fet que de moment aquestes protestes no hagin tingut una presència de gent prou significativa. En primer lloc la dificultat de mobilitzar a la gent. En segon lloc que per a una majoria de la gent la corona espanyola no és símbol de repressió. En tercer lloc la sensació el desconcert polític actual que ens fa anar una mica despistats. I en quart lloc, i per a mi decisiu, la sensació que la crema de retrats d’una persona porta implícita una agressivitat que molts no volem compartir. Jo sóc republicà no perquè estigui en contra de l’actual Rei, sinó perquè considero que la República és una forma més democràtica. I a més retrec als Borbons la seva tradicional lluita en contra de les llibertats de la nació catalana. Cremar retrats d’una persona de forma freda i premeditada no crec que sigui una bona opció (tampoc la penalitzaria com ja he dit abans), però potser l’esforç s’ha de fer en explicar a la gent que té tot el dret del món a triar el seu cap d’estat i que té tot el dret del món a triar el seu futur com a poble. I a casa nostra això no ho podem fer.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Potser ho haurem de fer pujats al damunt d'una cadira, com a la Gran Bretanya....

En lloc de cremar fotos, haurem de comnçar a enviar les cartes amb els segells de cap per baix. Seria un bon començament.

Estela ha dit...

M´HA AGRADAT MOLTISSIM JA QUE COMPARTEIXO EL TEU PUNT DE VISTA TOTALMENT.UNA ABRAÇADA DES DE L´EMPORDÀ.