dijous, 7 de juny del 2007

Narcosala, fi del conflicte?

Ahir dimecres va ser el primer en que no es va fer manifestació en contra de la narcosala de la Vall d’Hebron, després de 102 setmanes consecutives. No sé si finalment ja no en tornaran a convocar cap més però en cap cas es pot dir que sigui la fi d’un conflicte, ja que aquest fa molt temps que va acabar. Quan després de prop de 2 anys no hi hagut ni un sol problema generat per aquest equipament i sols un grup molt reduït ara sortia cada setmana per la Ronda de Dalt crec que no es pot parlar de conflicte obert.
És cert que la implantació d’aquest equipament va suposar un fort moviment d’oposició i que el malestar encara continua, com ho demostren, tot i que de forma molt poc significativa, els resultats de les darreres eleccions municipals. Més d’un cop hem explicat que no ens sentíem satisfets de com vam iniciar el procés, però les circumstàncies ens van portar a obrir el Centre d’Atenció i Seguiment a les Drogodependències (CAS) de la Vall d’Hebron sense comptar amb les millors condicions. Però que no hi hagués les millors condicions i que cometéssim alguns errors no treu cap mena de valor a la importància de l’equipament. Un centre d’atenció per a persones que han deixat la droga, que la volen deixar o que encara no han fet el pas però busquen recer i un lloc on consumir de forma higiènica. Un equipament depenent de psiquiatria i dins d’un hospital públic. Aquest és el gran èxit. Ara ens queda un altre repte, aconseguir que aquesta atenció es pugui dur a terme arreu de Barcelona.
Fer aquest equipament ha tingut un cost considerable. Més de cent manifestacions, assemblees molt crispades, llargues reunions estèrils de negociació, amenaces i no poder passejar tranquils per alguns barris del nostre Districte. És d’aquelles experiències dures que es porten bé per la convicció en allò que estàs fent. Gestos que acaben cremant moltes energies i que poden arribar a fer-te perdre vots i guanyar-te enemistats, però que són necessaris. I també es porta bé pel suport de molta gent, de l’equip de govern del Districte, del Consell de Salut, de la Coordinadora d’Entitats del Guinardó, de la d’Horta, del Consell de la Joventut, ADSIS, Tres Turons, AVV Horta, la parròquia del carrer Petrarca ... molta gent a títol personal i sobretot molts professionals del camp de les drogodependències i de la salut.
Ara que per primer cop no s’ha fet la manifestació cal donar les gràcies a qui ho ha encapçalat al Districte, l’Elsa, amb el suport necessari de l’Eduard i de tot un equip de personal del Districte que ha donat el seu ple suport incondicional a aquest projecte i del que he format part. I també com no les gràcies a la Imma pel que ha aguantat i pel que haurà d’aguantar, i a tota la gent que ha format part de la comissió de negociació ... Hi ha molta gent que s’ha compromès perquè cada persona que necessita atenció en drogodependències la tingui, pública, de qualitat i amb proximitat.

6 comentaris:

Jordi ha dit...

crec que la setmana pasada tampoc va haver-hi o si hi ha va haver no es va notar.

Anònim ha dit...

potser ja no interessa?

No ho crec el que passa es que els conflices sense un final possible no son mes pataletes... si s'embarca a la gent en un conflicte el normal es tenir una sortida preparada...

L'altre opció es que la finalment l'impacte de la narcosala no hagi estat tant negativa, perjudicial com alguns deien,,, això ho heu de saber els que ho viviu de mes aprop.

Pere Nieto ha dit...

És evident que no ha generat cap problema a l'entorn. Aquests equipaments no fan perdre la dignitat dels barris com deia la plataforma. El que si que comparteixo amb la plataforma és la necessitat d'obrir més equipaments equivalents al de la Vall d'Hebron a la resta de la ciutat. Aquest ha de ser un repte del mandat. Evidentment a les manifestacions hi ha anava gent de molta mena i amb opinions molt diferenciades.

Anònim ha dit...

Bé la narcosala, equipament que considero prioritari, és com l'avinguda Mare de Déu de Montserrat, ara molta gent que era contrària a una sola direcció els agrada tal com queda.
No us sona una mica aqulla pel·lícula de "dotze homes sense pietat"

Anònim ha dit...

Sí, tot un equipament necessari... Recordo els insults i els xiulets dels premis Horta-Guinardó del 2005...vam haver d'entrar sota protecció de la Guàrdia Urbana...

Permetem que m'inclogui en la llista de suports, a nivell personal i associatiu, ja que el 6 de maig del 2006, al XIXè Congrès de l'AJEC vam aprovar per unanimitat una resolució a favor de la construcció dels equipaments socials necessaris.

Pere Nieto ha dit...

T'agraeixo la informació complementària, que per cert jo no coneixia, i un cop més expressar l'agraiment a tota la gent que heu donat suport.