dilluns, 25 de juny del 2007

Més sobre participació

Tenint en compte que aquest està sent un tema d'un gran interès públic (bé de fet els mitjans de comunicació ja ho han oblidat, però encara som molta la gent que seguim buscant respostes) us poso l'enllaç amb un resum de la jornada sobre participació política i abstenció que va organitzar la FAVB (Federació d'Associaccions de Veïns de Barcelona).

De totes maneres jo segueixo insistint en la responsabilitat dels mitjans de comunicació. No vull ser obsessiu però alguna cosa falla quan l'inofrmatiu del vespre de Catalunya Ràdio comença (com a primera notícia) amb la presentació d'Henry pel Barça (com a barcelonista ja m'està bé el seu fitxatge. Un dia amb notícies tan importants com l'atemptat que ha costat la vida a sis militars espanyols al Líban, el nou caos de RENFE, l'acord d'increment de professorat pel propers anys, l'informe de drogodependències del "Proyecto Hombre, o les perspectives de futur de les energies renovables a casa nostra. I això sols per citar algunes notícies que considero que tenen un gran interès social des de diferents punts de vista.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Certament, crec que gran part de la responsabilitat de tot plegat es dels mitjans. Pero també crec que tenim els mitjans que vol la majoria.

Abans el telenoticies més vist era el de TVE1, seriós, rigurós i informatiu pur. Pero ara fa temps que el més vist es el de Antena3 del Matías Prats que vindria a ser tot el contrari sensacionalista, rosa, absurd. Pero es el més vist, suposo que perque la gent ja li va bé aixó.

Es el mateix que passa amb els programes del cor, que tothom raja, pero Tele5 i Antena3 son les cadenes amb més share i basen el 80% de la seva programació en els programes del cor.

Mentre no cambiï la mentalitat de la gent, i els gustos, no hi ha res a fer. El rosa, el sensacionalisme o les "noves religions" (com es el cas del fútbol) coparan els telenoticies tant de tele com de radio i també la premsa escrita.

Anònim ha dit...

Perdona Pere, pero aprofitaré per fer una mica de publi. (Tens moltes visites jejeje)

Aquest dissabte 30 a partir de les 20h al Parc del Guinardó es celebra el 2 Concurs de Percussió de BCN, on pendran part els millors grups de percussió de carrer de Catalunya.

Un cop finalitzat el Concurs, el grup Percudium animarà abans de l'entrega de premis i també hi haurà el moment tranquil de sopar amb un grup de Blues.

I per finalitzar la festa, concert dels Se Atormenta una Vecina a partir de les 23h.

Si voleu més info podeu trobar-la al nostre web www.concurspercussiobcn.org

Us espero a tots (i sobre tot a totes!!)

Pere Nieto ha dit...

Jordi, sols vull reforçar el teu segon missatge. El concurs de percussió dels Malignes és una cita molt interessant per escoltar bona percu, passar-s'ho bé i desmadrar-se una estona. Ens veiem dissabte

Carles Sampietro Lara ha dit...

Els mitjans de comunicació són un reflexe de la societat actual. Si van obrir amb la noticia de fixatge de futbol és perquè era la noticia que més interessava als expectadors; no era la noticia més important, però sí la més trascendent.